• 1 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 3 hafta, 4 gün, 5 saat, 40 dakika önce
Skynet son dönem İzmir performansıyla grubun net olarak önünde. Yarış kazanma matematiğine baktığımız zaman Skynet'in düzlük başında kaçan atı bastırıp avans yaparak en etkili olduğu yarışı koştuğunu görüyoruz. Önde sert kaçan ve direnç gösteren bir at olmadığı sürece ( örneğin Champs Bay ) Skynet kendi grubunda her zaman güvenilir bir at. Bugün çok yüksek ihtimalle Mehmet Abi öne çıkacak, Büyük Baba ve Skynet iki üç gidecekler. Virajın ortalarından sonra bu üçlü arasında düzlüğü önde görme mücadelesi başlayacaktır, Skynet'in hemen olmasa bile iki yüz metre içinde öndeki üçlünün lideri olup arka gruba direneceğini düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Tarık Han yine rakipsiz olduğu bir yarış koşacak, kağıt üzerinde bu gruba geçilme ihtimali yok.
 
 
 
Mesafe 1400 olsaydı Yazlalı günün sağlam teklerinden biri olabilirdi ama 1600 ve altmış kilo Prenses Melek'i yarışa ortak edebilir. Spread To Joy ile kapatabiliriz.
 
 
 
Beşinci ayak ilginç bir yarış olacak, kimin öne çıkıp kimin bekleyeceğini net olarak anlamanın ve yarış gidişiyle beraber atların güçlerini kıyaslamanın zor olduğu bir yarış.
 
Sırayla gidelim. Big Dadaş en etkili olduğu yarışı tempo yaptığı zaman koştu, yarışın en ağır tayı olması sebebiyle bugün istese de kaçabileceğini düşünmüyorum. Tempo çok aşırı yükselirse, beklemeyi de yapabilen tek at olmasıyla yarışın bence en şanslı ismi Big Dadaş ama ana oyunda risk almak tehlikeli. Grubun kariyer olarak en güçlü ismi Harunhan beklediği zaman güven vermiyor, bugün Stonehenge'nin daha ısrarlı olacağını ve Harunhan'ı öne çıkarmayacağını düşünüyorum ama yine de yazılmalıdır. Stonehenge yetenekli ve güçlü bir tay, diğer Cuvee yavrularının aksine uzun vadeli ümit veren ve mesafe kabiliyeti de gösteren bir at. Kazandığı iki yarışta da Mustafa Çiçek ısarla ayak değiştirmesini istese de tay bir türlü buna cevap vermedi. Ya bir sorunu var ya da ayak değiştirmeye ihtiyaç duymuyor. Ben grubun en iyi atı olduğunu düşünüyorum ama son koşusunda Yazlalı'ya yarış sonunda ancak iki boy fark yapabilmesiyle henüz bu grupta risk edecek güveni bulamadım. Bu arada öne Stonehenge'nin çıkacağını düşünüyorum, Mustafa Çiçek rakibi Harunhan'ın boş kaldığı zamanki direncini en iyi bilen jokey, yarışa Harunhan'ın hükmetmesine izin vermeyecektir.
 
Sonuç olarak zor bir yarış, illa bir sıralama yapılacaksa Big Dadaş, Stonehenge ve Harunhan diyorum.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 1
 
2.Ayak: 5,1,2,3,4,6,7,8,9,10
 
3.Ayak: 5
 
4.Ayak: 1,2,,3
 
5.Ayak: 1,3,2
 
6.Ayak: 4,1,2,7


Cengiz Gürbüz