• 1 Şubat Urfa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 2 hafta, 2 gün, 10 saat, 59 dakika, 18 saniye önce
Son ayağa Ayşerose ekledim.



Berksoy'un oğlu Botan edindiği tecrübeyle bu grupta artık kazanacak kıvama gelmiş görünüyor. İlk kez koaşcak taylardan bir çıkış gelmezse - bu noktada en güçlü isim Yalaz'ın süratli bir kısraktan verdiği Nedimol - kazanmaya çok yakındır, iki tekli oyunlara risk edilebilir.
 
Güzel pdigrileriyle Nedimol - Evirgen ikilisi; grubun beklemecileri içinde en ideal tercih gibi görünen Beyrut yarışın sigortaları.
 
 
 
Üçüncü ayakta mesafe ve dolayısıyla yarışın sürati diğer yarışlara göre biraz daha eleme yapma imkanı veriyor. Yüksek tempodan ötürü gelmeyecek çok sayıda kaçak ve yakın beklemeci var, arka grup beklemesi yapan taylar da çok zayıf olunca tercihimi süratli, yarış karakterine sahip ve devam edebilen atlardan yana kullandım.
 
Kırdere'nin aradan sonra Urfa'ya getirilmesi direkt '' sorunlu '' fikri yaratsa da uzun süre idmanda olmasıyla ben ciddi bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Şart-5 yarışın ikramiyesi de fena değil, '' kolay kazanırız '' düşüncesiyle ara dönüşünde bence Urfa tercih edilmiş. Kırdere, Beyzam'a süratini kabul ettirebilme kabiliyeti olan yarışın tek kaçak atı, rakibini arkasına almayı başarabilirse ağır favorim, aksi durumda da yarışın en iddialı atlarından biri. Mastar Kızı eski kalitesinde olmasa da yarışın belli noktalarında süratini korumaya devam ediyor. İyi yer tutabilirse yakın bekleme yarışını bu grup ve mesafede çok etkili koşacaktır. Tempo ne olursa olsun ön gruba takılabilen ve yarış gidişine aldırmadan sonuna kadar temposunu koruyan Dişidi son tercihim oldu.
 
Favorileri eleme sebeplerimden biraz bahsedeyim. Ofsayt'ın artık 1200 süratinde yarış kazanabilecek seviyede olduğunu düşünmüyorum, basit bir grup da değil. Düldülbir son koşusunu tamamen mesafe yardımıyla kazandı, 1700'de viraja kadar dağılmadan gelebildi ve o noktada Küçük Matra'nın bir anda kesmesiyle avans alıp kazandı. 1200'de bu tip bir yarış yapabileceğini sanmıyorum. Fresia'dan iyi bir yarış gelebilir, onu tamamen şablon tutarı ve yazdığım üç atın hepsinin bir adım gerisinde bulduğum için eledim, limit problemi olmayanlar ilave edebilir.
 
 
 
Kırımlı'nın öne düşebileceği bir yarış ve grup da gayet uygun görünüyor. Çleakıl'dan dyarış başında daha hızlı, Black Grape zatena artık yakın beklemeye başladı, Kırımlı'nın ısrarını görünce bence numarayı verecektir. Bu şartlarda Kırımlı'nın bu gruba her türlü direnmesi lazım, kazanmasını bekliyorum, bankom.
 
 
 
Satanhan'ı tercihli start çekmediği için eledim, bu tempoda yer tutmakta zorlanabilir, Satanhan için bence kağıt üzerinde göründüğü kadar kolay bir yarış olmayacak, mesafenin kısalığı da dezavantaj.
 
Bol şanslar.
 
 
1.Ayak: 4,,7,6,3
 
2.Ayak: 4,7,3
 
3.Ayak: 7,5,4,1,9
 
4.Ayak: 1
 
5.Ayak: 1,6,9,13,,3,5,8
 
6.Ayak: 1,15,16,17,2,5,7,10,11,3


Cengiz Gürbüz