• 1 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 3 hafta, 3 gün, 14 saat, 31 dakika, 32 saniye önce

Birinci üçlü ganyanı Karya tek Burgaç tek şeklinde tutuyorum.

 

İlk ayakta Semihkan’ı tek yazayım mı diye uzun süre düşündüm ama Çifçi Başı’nın zaman zaman öne aşırı ısrar etmesi ve bir startı çekmiş olmasından ötürü vazgeçtim. Semihkan’ın boş kalacağına emin olsam bence bu gruba kaybetme ihtimali hiç yok. Forma girdiği ve özellikle boş kaldığı zaman Kısa Vade atlarına kafa tutabileni yarış karakteri de sağlam bir at. İki giderek de etkili olsa da kaçtığı zamanki kadar güven vermiyor.

İlk rakip Muson Rüzgarı tutuyorum, Semihkan’ın kaçamama olasılığında yarışın da süratli gideceğini varsayarsak Muson Rüzgarı için grup çok uygun. Kumu ve uzunu biraz eksik olsa da bu kiloyla Küçük Demirkırım yazılır. Sonra Yıldızabakan, Typhoon ve Foterli.

 

Bankom Cochabamba oldu. Cochabamba uzun süredir ilk defa bu kadar uygun bir grup yakaladı. Shutka yok, Bahather yok, beraber koştukları yarışta net şekilde hakim olduğu Nezirkhan’ın en sert rakip olduğu bir yarış koşacak.  Kısa kumda aşağı yukarı her ayrış aynı performansı gösteren, istikrarlı yapısı da güvenimi artıran diğer detay oldu.

Nezir Khan hariç diğer rakiplere bakalım, Man Of Fire boş kalabildiği zaman tehlikeli bir at ama 1500 biraz uzun gelir diye düşünüyorum, 1200 olsa belki yazabilirdim. Soydan kumda Cochabamba seviyesinde bir at değil. Royal Set Kocaeli’nde iyi bir yarış koştu sonra yine kayboldu. Biraz kapalı kutu niteliği olmasından ötürü çekinmiyor değilim ama Cochabamba kadar koşacağını sanmıyorum.

 

Astrakhan 1400’e yatkınlığı ve son yarışında bu gruba hakim görünmesiyle yarışın tartışmasız favorisi. İnanlım vasat ilk yarışından sonra beklenenin üstünde gelişim gösterdi, kazandığı Maiden, o günkü üç Maiden’ın da kağıt üzerinde en iyi atı görünen, Astrakhan’a yakın seviyede koşabilen Sorgunaslanı’ndan daha iyiydi. Mutlaka dikkat edilmelidir. Turbokadir yetenekli bir tay, Yalazbeyi ile kapışmak yerine beklemeyi tercih ederse etkili olacaktır. Üç at yeterli buluyorum.

 

Tay yarışı bana zor gibi göründü. İyi idman ve orijinli taylar var, Vavendu’nun ilk yarışı seviyesine çıkabileceklerini düşünüyorum. Bende bu yarış hepsi olacak.

 

Yarışı koşturalım, Erkmen son yarışında grubun kalabalıklığına ek olarak iyi start çıkışı yapamayınca beklemek zorunda kaldı ve hiçbir şey koşmadı. Bu sefer ne olursa olsun kaçmayı deneyecektir. Turbocu, Erkmen’in öne gelmesini kabul etse bile kendiliğinden yüksek tempoya çıktığı için yarış süratli gidecek. Turbocu’nun Erkmen’in üstüne erken yürümelisi de yarışın temposunu artıracaktır.

Yarış gidişi ve kalite olarak Amankaya – Akarçay ikilisini önde ve yeterli buluyorum. Amankaya sık koşsa da formda olduğu zaman hiç eksilmiyor. Ön gruba bir şekilde hakim olacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Koşusu’nda dördüncü olacak kısa – orta mesafe çim potansiyeli olan Akarçay, bu sene biraz geri gitmiş görünmesine rağmen bu grupta ve Ankara çiminde yazılmalıdır.

 

Son ayakta Sweetest Devotion yazmadan asla oynanmamalıdır.  İrem Su, Işılay, Gıpsy Danger, Wrıte To Ellie ve Perfect Heart ile yarış kapalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,9,7,2,8

2.Ayak: 2

3.Ayak: 4,5,7

4.Ayak: 8,2,5,7,1,3,4,6

5.Ayak: 7,5

6.Ayak: 7,4,2,3,1,6


Cengiz Gürbüz