• 1 Temmuz İstanbul ( Cengiz Gürbüz, Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 2 hafta, 1 gün, 4 saat, 36 dakika, 42 saniye önce

Son ayağa For The King yerine Burakşah eklendi.


Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK
’e adanan yarışçılığının en keyifli gününde herkesin şansı açık olsun, bahis kazancından ziyade yarışların keyfini çıkarmaya bakalım.


İkinci koşuda Afrikaander çok yetenekli bir tay, birinci üçlü oynayacaklara Afrikaander tekini şiddetle öneriyorum.

 

Batmanaslanı’nın yıkmaya çalışacağımız, bu boktada çok da umutlu olmadığım bi yarışla programı açıyoruz. 

Aradan döndüğü yarışta çabuk toparlanabilecek görüntü veren Gürsu grup içinde Batmanaslanı’nın bu sezonki gücüne cevap verebilme potansiyeli olan en önemli isim. Mesafenin kısalmasıyla Saadın Gücü’nün şansı bir tık artmış görünüyor. Kadhan sekiz yüz metre civarı istediği kolaylıkta tempo yapabilir, rakipleri de biraz eksik koşarsa dirençli kalabilir. Trakya Ateşi ve Abuş çok at niyetine girmişken yazılması gereken diğer isimler.

 

2100’de bile bu grubu domine eden Valencia’yı geçebilecek tek ismin Rocket Girl olabileceğini düşünüyorum. Ankara’da kalma sevdasıyla Rocket Girl’ün en parlak yılını heba ettiler. Valencia’ya göre 1900’de biraz daha kırılgan olacağını düşünüyorum ama eğer bir at Valencia’yı geçecekse bence bunu yapabilecek dişi Rocket Girl.

 

Gazi’nin üç tay arasında şekilleneceğini düşünüyorum: Rhythm Divine, Mıster Görkem ve Peri Lina.

Şimdi, bu üçlü içerisinde jokey maharetine en  çok ihtiyaç duyan kesinlikle Rhythm Divine. Sait Akson Koşusu’nu analiz etmeye çalışalım. Düzlük dönüldükten sonra Rhythm Divine ve Mıster Görkem aynı anda yürümüş, rakibine göre çabukluk ve sprint mesafesini daha hızlı tamamlayabilme özelliği olan Rhtym Divine dört yüz – iki yüz arası rakibinden üç – dört boy civarı avans almayı başarmıştı. Rhythm Divine rakibini geçecekse, Halis’in tayın bu özelliğini en efektif şekilde kullanabileceği bir ortam yaratması gerekiyor.  Akson’da yaptığı hatayı yapmayıp esas rakibini Hep Beraber değil Mister Görkem olarak belirlemeli. Hep Beraber boş kalsa bile bu mesafede son iki yüz büyük sıkıntılar içinde geçecektir. Dolayısıyla Halis’in Mister Görkem’i kollayıp yürümesi daha mantıklı. Bunun da bence en akılcı yöntemi, Gazi’de trafiğin sıkıştığı sekiz yüz altı yüz civarında atı hafif öne yürütebilir bir koridor yakalaması. Bunu başarabilirse Müster Görkem’den alacağı avansı maksimum düzeye çıkarabilir. Gerisi artık atın gücüne kalmış. İki yüz metre uzayan mesafenin iki atın da lehine olacağını düşündüğüm için o konuya girmiyorum.

Uzun sprint kabiliyeti maksimum düzeyde olan Mister Görkem kesinlikle yazılmalı. İlk kez erkeklerle koşacak Peri Lina beni tereddütte bırakan tek isim oldu. Esasında iki tayı yazıp bırakmak niyetindeydim ama ''Peri Lina kazanmaz'' bir türlü diyemediğim için onu da şablona almaya karar verdim.

 

Sezonun yıldızı Miss Helin’in, eski güçlerini kaybetme eğilimindeki rakiplerini bir kez daha geçeceğini düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,5,4,7,1

2.Ayak: 17,11

3.Ayak: 13,12,3,6,15,,,8,9,16

4.Ayak: 13,12,20

5.Ayak: 5

6.Ayak: 13,11,12,4,6,7,2,10,5


Cengiz Gürbüz