• 20 Ağustos Bursa

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 7 ay, 4 hafta, 1 gün, 8 saat, 30 dakika, 22 saniye önce

Yüzde doksanı doğuya gitse sırıtmayacak orijin kalitesinde tayların mücadelesiyle altılı başlıyor.

Bu tip Şart-1 ler eleme kolay yapılabildiği için beni daha çok iştahlandırıyor. Başlangıç yarışında iyileri birbirinden ayırmak ne kadar zorsa iş yapmayacak tayı anlamak da aynı ölçüde kolay.

İşleri gruptan ayrılan iki tay var: Baba Dino ve Macırmetin. Baba Dino anne hattı çimde handikap düzeyinde etkiliydi; fakat sahibine Şart-1 e bu kadar iddialı girecek diye sezon başında sorsanız eminim inanmaz.

Macırmetin’in anne hattında ise Şart-1 kazanıcı özellik var. İkinci anne Mehtap 4 öz yavruları koşarken de başlangıç yarışı ve üçlü dönemde kolladığım bir kısraktı. Macırmetin’in annesi Çalı Gülü de kısrağın iyi yavrularından biri ve üstelik Baykan kanı taşıyor. Tayın çok sayıda ve dereceli işi var. Daha önemlisi çimde pozitif yönde değişim potansiyeli oldukça yüksek. Jokeyiyle devamlı beraber çalışmasını da  önemli avantaj kabul edebiliriz. Böylesi uygun rakipler yanıdn risk alıp tek yazmaya karar verdim, bankomdur.

Karacabey Koşusu’nda Özşimşek ve Boraks gruptan farklılar. Tek çıkarmak isteyenler 1200 metre kabiliyeti oldukça iyi görünen Özşimşek’i tercih edebilir. Sağlam kurgular ayırmamalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6 (Macırmetin)

2.Ayak: 2,5,4,9,10,11,7

3.Ayak: 5,,1

4.Ayak: 6,7,3,2

5.Ayak: 2,1,7,10,8,3,6

6.Ayak: 1,11,8,7,3,5,10


Cengiz Gürbüz