• 20 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 4 hafta, 1 gün, 17 saat, 49 dakika, 14 saniye önce

Batı Sihirbazı pedigri ve idman durumu olarak en çok beğendiğim tay oldu. Annesi Wonderfull Queen, Pers Kuryesi ve Carbonate’dan biliyoruz ki yetenekli taylar veren bir anne. Bugüne kadar çekildiği en düzgün aygır Kaneko, dolayısıyla Batı Sihitbazı için beklentiyi yüksek tutabiliriz. Eksiksiz ve güzel işleriyle kazanmasını bekliyorum.

 

Sahipbey’e son yarışındaki görüntüsünden sonra güvenmek mümkün değil. Fortda Tek’in presi de zorlayacaktır. Günün, ilk ayak Şart-1’inden sonra en ters yarışının ikinci ayak olduğunu düşünüyorum, çok at yazılmalı.

 

Khan Of Ghost’un bir önceki kazandığı yarış ve Sait Akson performansını bu grup için yeterli buluyorum. Gösterişli pedigrisinin henüz altında kalmış olsa da her yarış biraz daha gelişmesiyle, sağlıklı kalması durumunda sezon sonuna doğru bu seviyelerin üzerine çıkacaktır. Son iki yarıştır perişan görüntüsüyle Seyyah ve boş kalır görünse de, kalitesinin altında bulduğum My Baboş’un yanında risk edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bankom.

 

Yiğitalp boş kalıp çok kolay kazandığı yarıştan sonra bugün kaçaksız ve çok uygun gruplu bu koşuda da kaçmayı deneyecektir. Günün, kağıt üzerinde en net favorisi olduğunu söyleyebiliriz. Beleki’den biraz çekiniyorum, ısrarla uzun koşup bence hat yapıyorlar. Bugün yarışın biraz daha orta mesafe gibi koşulacak olmasıyla, öne yakın yer tutup Yiğitalp’i sıkıştırabilir.

 

Son iki ayak üç, dört atla kapalı ve denk yarışlar, yorum yapmaya gerek duymuyorum. Sadece, son yarışında Amankaya’nın yanında banko verdiğim Patroniçe’yi neden yazmadığımdan bahsedeyim. Uzun  mesafe ve İstanbul çiminde aynı yarışı koşamayacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 2

2.Ayak: 2,1,3,4,5

3.Ayak: 5,1,4,2,3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 2,9,5,7,1,3,6,10

2.Ayak: 4,7,2,5,8

3.Ayak: 6

4.Ayak: 5,8

5.Ayak: 1,8,4

6.Ayak: 2,5,6,3


Cengiz Gürbüz