• 20 Aralık Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 5 gün, 23 saat, 7 dakika, 27 saniye önce

Didimoğlu ve İnanlı Oğlu’nun yine 1200’de beraber olması, üstüne Kibarya Kızı’nın varlığıyla çok süratli bir yarış olacağını düşünebiliriz. Öne, en seri ve ısrarlı olan Didimoğlu’nun çıkacağını düşünüyorum ama sonlara dayanabilecek gücü kalacak mı çok soru işareti.

Digor için yarış gidişatı ve mesafe çok uygun görünüyor ama biraz fazla favori çıkmış, gruba karşı bariz bir üstünlüğü kesinlikle yok, istikrarlı totosu ve gidişatın uygunluğuyla bu kadar öne çıkarıldığını düşünüyorum, tek yazmak risklidir. Ola ki Didimoğlu boş kalırsa bence Digor’dan daha şanslı. Bu tip ufak detaylar sonucu doğrudan etkileyebileceği için ilk ayakta dikkatli olmak lazım.

Yakın bekleyebilen Guti gücünü koşarsa çok şanslı olacak. Önceliğim Guti-Digor ikilisinde. Mahmut Berat, Demiriz, Didimoğlu, İnanlı Oğlu ve Dorukefe beşlisini de yazıp ilk ayağı kapatalım.

 

Sabah Yağmuru olmasaydı çok rahat boş kalacak olan Eylülde Gel günün en sağlam teki olabilirdi ama Sabah Yağmuru da hem start çıkışı hem serilik itibarıyla süratli bir tay, Eylülde Gel’i zorlayabilir.

Yakın bekleyerek etkili olabilen Yalaz kızı Songül Abla ve Frenk Bağı ikilisini mutlaka yazalım. Felekkızı da bugün öne ısrar etmeyip yakın beklemeyi denerse etkili olabilir. Dört atla yarışın büyük oranda kapatılabileceğini düşünüyorum.

 

Ağa Osman için hem grup hem yarış gidişi çok uygun görünüyor. Yarış içinde temposu en yüksek olan at Ağa Osman… grubun kalan atları tempoya uyma konusunda sıkıntılı isimler. Dolayısıyla Ağa Osman özellikle viraja doğru iyi bir tempo yapabilirse grubu dağıtabilir, iki tekle oynayacaklar için önerim Ağa Osman.

Ağa Osman eksik kalırsa bu yarış tam karışır, sıralamam şablonda.

 

New Alaçat, White İron ve son yarışında kaçmayı deneyip başarılı olan Star Of Rock üçlüsü kaçacaklar. Yarışın bekleme atlarının daha iyi olduğunu  ve yarış gidişinin de bekleyenleri daha şanslı hale getirdiğini düşünüyorum.

Favorim tabi ki Simental. 1200’de Ataştacus filan yoksa Simental her zaman favoridir. Daha sonra Sun Kıngdom tutuyorum. Doğu da kalitesinin altında kalsa da yavaş yavaş düzelmeye başladı ve son galobu da 1000/03 olmuş, çok etkili olabilir. Ufaltmak isteyenler için bu plase ikili gayet  mantıklı görünüyor.

Toms To Toms ve Star Of Rock’ı da yazıp dört atla yeterli görebiliriz.

 

Öztürkmen, Parlan ve Magneto üçlüsü birbirine çok yakın isimler, Öztürkmen’i biraz daha önde görüyorum ama cazip bir bankom olduğundan oyunu kaçırmamak adına üçünü de yazacağım.

 

Banko tercihimi son ayakta Sıraçbey’den yana kullanıyorum. Sıraçbey hep sert gruplarda koştu ve çoğunda da yüksek tempoya girdiği için gücünü yansıtmayan bir totosu var. Özellikle boş kalabileceği uygun gruplu, kısa mesafeli bir yarışı uzun süredir kolluyordum Sıraçbey için ve bugün Archipelagos’dan dolayı yüzde yüz içime sinmese de sonuncu at yakalamışken risk edilebileceğini düşünüyorum.

Yarışta Sıraçbey’i rahatsız edebilecek tek at Archipelagos görünüyor. Son yarışlarında da beraber koştular ve Sıraçbey’in yarış içi temposu daha yüksekti, eğer ilk yüzde Sıraçbey Archipelagos’u arkasına alabilirse, tempo ne olursa olsun bu zayıf gruba dayanacağını düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2,1,4,6,7,3

2.Ayak: 1,7,4,6

3.Ayak: 3/4,5,7,8,1

4.Ayak: 2,3,,4,8

5.Ayak: 4,6,5

6.Ayak: 6