• 20 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 4 ay, 3 gün, 13 saat, 6 dakika, 29 saniye önce

İstanbul banko seçimim kolay olmadı; Sinoplu Merve, Bana Müsaade, Anck Sunamum üçlüsü içinden son kararımı Anck Sunamum olarak belirledim.

Sinoplu Merve önünde Öncüpınar gibi dirençli bir at varken son koşusunda düzlükte bulabildiği konforu bugün bulması zor görünüyor. Bana Müsaade büyük oyun bankosu olabilecek bir at, kaba kumu sevmedi. Daha iyi koşabileceği piste ve çok uygun gruba dönmesiyle alternatif kurguların bankosu olabilir.

İkinci ayak Mıss Akasya, Canan Hanım, Akuma, Blackberry dörtlüsünün süratiyle başlayacak. Miss Akasya iyi bir tay olsa da bir Mali yavrusu olması dolayısıyla ilk iki yarışına göre fazla gelişmeyeceğini düşünebiliriz. Piccolo ikinci yarışını uygun grupta koşmasına rağmen düzlük görüntüsü oldukça pasifti. Queen Star’ın ciddi bir şansı var fakat Miss Akasya için söylediklerimi onun için de tekrarlayabilirim.

Ancks Sunamum’a dönecek olursak, üst grup denemelerinde gücü ölçüsünde fena görünmedi. Tayı bugün tercih etmemin iki önemli öngörüsü var; birincisi yukarıda bahsettiğim gibi yarışın süratli gideceğini düşünmem, diğeri de mesafe kısaldıkça bence daha güçlü bir düzlük koşacak olması. İyi ve atı tanıyan bir jokeyi var, yarış son 150 metreye kadar hala ortada bir pozisyonda gelişirse bence son sözü söylemeye en yakın isim Anck Sunamum’dur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,1,8,9

2.Ayak: 2 ( Anck Sunamum )

3.Ayak: 8,2,7,6,5,3,4

4.Ayak: 5,6,4,2

5.Ayak: 6,9,7,3,8

6.Ayak: 9,1,7


Cengiz Gürbüz