• 20 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 4 hafta, 14 saat, 49 dakika, 7 saniye önce

İlk ayakta yarış gidişini tam olarak netleştiremediğim için biraz zorlandım. Manticore da Duke Prospero da 1200 performansı çok iyi olan ve öne gelmeye çalışan atlar. Hangisi daha ısrarlı olacak kestiremiyorum, Duke Prospero tercihli start çekmiş, ondan bir öne gelme hamlesi kesin gelecektir ama Manticore ne kadar ısrar eder bilemiyorum, kazandığı yarışı kaçarak 1400/22 içinde bitirdi ve yine aynısını denemesi normaldir. Yani sonuç olarak hangisi öne gelebilirse onun yarışın favorisi olduğunu düşünüyorum, önce Duke Prospero sonra Manticore.  Arasına rağmen kısa çim kalitesiyle Salamis ve yarışın çok süratlenmesi ihtimaline karşı Socrates’i de yazıp kapatıyorum.

 

Yarışın orijin favorisi kesinlikle Antonella. Rampoldi ve Deep Forest’ın annesi Deep Sea’nın Dehere’den verdiği tayın üst düzey olma ihtimali çok yüksek, 600/36 işiyle ilk şans onda. Aşağı yukarı denk performanslarıyla Aybüke, Pearl Geam ve Puzzle daha sonra.

 

Ömürçınarı’nı favori görmekle birlikte ilk yarışından itibaren tipik Kaizbert gelişimi gösteren, boş kalacak Bay Emir’in de mutlaka yazılması gerektiğini düşünüyorum.  İyi ilk yarışları ve pedigrileriyle Kızılhisar ve Turbokadir de bence yazılmalılar.

 

Startta aşırı kalmazsa Giray Kasırgası bu yarışın ve günün en net favorilerinden biri, düzgün çıkması halinde kilo probleminin hiç önemli olmadığını düşünüyorum, günün tek yazılabilecek atlarından bir tanesi.

Yolcu Han ve Happy World yarışın kapalısı.

 

Büyük Doğu kendi grubunda boş kalabileceği her yarış risk alınabilecek bir at. Eniskerem’e kaybettiği son yarışında Eniskerem’in jokeyi Ayhan Kurşun kurnazlık yapıp öne gelerek Büyük Doğu’nun düzlük direnci tehlikesini ortadan kaldırmıştı. Bugün bu şekilde koşabilecek bir at yok. On kilo fark ve lehine yarış gidişatıyla İdealist’e ve hiç altında olmadığı Akarnejat’a direnmesini bekliyorum, bankom.

 

Dalgacı’nın yarıştaki iki rakibi Kısmet Kız’dan mesafe, Makber Gülü’ne de güç anlamında üstün olduğunu düşünüyorum, her şeyin uygun olduğu bu yarışı artık kazanmalıdır.

Bol şanslar..

 

Not: Yedilinin ilk ayağını Euphrates kaybetmez.

 

1.Ayak: 1,5,7,3

2.Ayak: 1,2,9,10

3.Ayak: 1,3,7,8

4.Ayak: 1,,2,3

5.Ayak: 4

6.Ayak: 2

 
Cengiz Gürbüz