• 20 Haziran İzmir

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 4 gün, 10 saat, 39 dakika, 34 saniye önce

İlk ayak temponun ve buna bağlı atların tuttuğu yerin sonuca doğrudan etki edeceği bir yarış. İlk şansı Over All’a veriyorum. Tam hazır olmadığı belli fakat grubun en iyi start çıkışı yapan ismi. Dolayısıyla öne düşen de Over All olacak. Kısa ve hızlı aksiyonlu yapısıyla yarışın her yerini kolay koşup istediği yerde avans alabilen bir özelliğe sahip. İzmir virajı Over All’un bu şekilde boş kaldığı bir yarışa ekstra yardım edecektir. Nefesi yeterliyse kazanmaya yakın buluyorum.

Bekleyen atlar içinde virajı bariyere yapışık şekilde dönüp avantaja dönüştürebilecek atlar daha şanslı. Nigella ve Şirinyer Güzeli ciddi kilo dezavantajıyla koşacaklar, şablona almıyorum. War Reason için bahanem yok, şanslı buluyorum fakat kurgu gereği öncelik sıralamasına göre iki atla yetinmek durumundayım. İksir özellikle son iki koşusunda kayda değer çıkış yakaladı. Ön tarafta bekleme yapabiliyor ve bunun için iç start faktörü de tam istediği koşuyu koşmasını sağlayacaktır. Çok uygun kilosuyla Over All’ın rakibi olarak tercih ettiğim isim oldu.

 

Dördüncü ayak da ilk ayak benzeri temponun yavaş, sprinter atların ( Griffon, Galyalılar, Turkısh Legend, Ray Of Sunshine ) ağır yapılı oldukları bir koşu. Avukat’ın düzlüğe çıkılır çıkılmaz çabukluk yapabilmesi bu koşu özelinde ciddi avantaj sağlayacak görünüyor. Formuna tam güvenemesem de yarış gidişinin Avukat’ı çok şanslı kılacağına eminim, biraz da risk alarak tek yazıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,8

2.Ayak: 8,4,1,2,12,6

3.Ayak: 9,10,2,3,1,7

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,7,3,4,6,1

6.Ayak: 3,2,1,7,4


Cengiz Gürbüz