• 20 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 23 saat, 6 dakika, 53 saniye önce

Osman Dede artık tükenmiş durumda olan Baykan yavrularının son ve en iyilerinden bir tanesi. Baykan değeri bilinmemiş, az kullanılmasına rağmen Ersan gibi taylığında şampiyon bir at ve daha birçok yarış kazanan yavru veren, kendi halinde, benim beğendiğim  bir aygırdı.  Osman Dede’nin uzun mesafede en az Kısa Vade kumaşında olduğunu düşünüyorum, uygun grupta yarışın ağır favorisi.

Batmanaslanı içime sinerek eleyemediğim tek at oldu, çok istikrarsız yapısına ve mesafeci görünmemsine rağmen bu grup içinciddi potansiyeli var, onu da yazıp iki atla geçelim.

 

Canbulan’ı bu tayların 1300’de yakalayabilecek seviyede olmadıklarını düşünüyorum. Sert grup, uzun mesafe, yarış şanssızlığı gibi faktörlerden hala Maiden kalan Canbulan, artık en iyi olduğu mesafede ve çok uygun grupta kazanmalıdır, bankom.

Rakip öncelikle Leylaşka.

 

Clark Kent ve Runner Cat ikilisinden hangisi iyi çıkarsa diğeri müsade eder ve bir iki şeklinde, tempoyu çok abartmadan devam ederler diye düşünüyorum. Beklediğim gibi gelişirse zayıf beklemeci tayfası Archman’e falan yakalanmaları çok zor, yani buranın ufalmışını Clark Kent – Runner Cat şeklinde düşünebiliriz.

Ama dediğim gibi jokey tercihlerine bağlı bir yarış, hele Özcan Yıldırım gibi, kaçak ata bindiğinde son derece sorumsuz bir adam varsa ben gözüm kapalı güvenemiyorum. Rüzgar Eto ile Ova Kartalı’na geçilmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Kapalısı için sıralamam şablonda, misliler iki atla risk edip Özcan’ın insafına sığınabilir.

 

Yarış yavaş giderse, Nadia Dancer’ın kısa sprinti Wow So Cool’u çok zorlayabilir, ben iki at yazıp yarış gidişine de kendimce sağlama alarak geçiyorum. Dişilere Nadia Dancer’ın kısa sprinti her zaman yetecek gibi görünüyor, Wow So Cool zaten grubun tamamından mesafede güçlü bir tay.

 

Ontuğ iki yarıştır baya gelişmiş görünüyor, çok içime sinerek olduğunu söyleyemeyeceğim ama Gold Foot’un yanında denenebilir, ikisini yazıp kapatıyorum.

 

Bosporus / Belginim pedigrili Likapa uzun mesafe kaba kum potansiyelini son dönemde göstermeye başladı. Yıldızhan Star’a falan kafa tutar hale geldi ki ben zamanla ileri de gidebileceğini düşünüyorum. Çok uygun grubu elli kiloyla geçmelidir, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2,4,,6,7,8,1,3,5

4.Ayak: 4,2

5.Ayak: 1,2

6.Ayak: 7

 
Cengiz Gürbüz