• 20 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 4 gün, 6 dakika, 59 saniye önce

Bursa’da kilit yarışları ikinci ve beşinci ayak olarak belirledim. Diğer yarışlar, ağır favorileri olsa bile kendi içinde alternatifli, yarış gidişine göre sonucu değişebilecek koşular.

Bagür Güzeli’nin istediği kolaylıkta numarayı alabileceği bir koşu. Özmihrace veya Farokız zaman zaman çöne çıksalar bile bu atın yanında bekler imajı veren veren isimler. Bagür Güzeli boş kalmış şekilde koşarsa bu gruba yakalanması çok zor, yarışın net favorisi. Rakip Kainatım tutuyorum. Süratli yarışta grubun en etkili, bitirici sprintini yapabilecek isim Kainatım.Ufak oyunlar iki ata güvenebilir.

Biraz daha geniş oynayanlar Mogan Güzeli, Özmihrace ve İlknaz’ı ilave edip yatma olasılığını minimuma düşürebilir.

 

Haskaya, ekürisini Katısfactıon’un üzerine gönderdiği an kazandığı bir yarış olacak. Koşu içinde biraz hantal yapılı olsa da iş mesafe gücüne kaldığı zaman Haskaya bu grubun en kaliteli ismi. Pek sevmediğim bir favori tipi olsa da, ekürisinin yardımına da güvenerek tek yazıyorum.

 

Öne kolay düşebilirse Üldes, düşemezse  Kızıl Dev’in çok şanslı olacağı bir yarış izleyeceğiz. Junior Zappa’nın kardeşi Üldes yapılı olarak tam anlamıyla annesi Pusu’nun karakteristik özelliklerine sahip. Tempo yapabildiği bir iki yarış yakalasa kendini bulacak ama henüz isteidği yarış tipini koşamadı.  Bugün nispeten daha az kaçaklı bir yarış olacak, sürat yapabilen sadece Eftalim var ama o da Üldes kadar hızlı değil, numarayı bırakacaktır. 1200 olsa Üldes’i tek yazacaktım ama 1400’ü boş kalsa bile bu kadar tecrübesizken bitirir demek zor.  Kızıl Dev de mutlaka yazılmalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,5,6,2,10

2.Ayak: 6,4,,9,1,2

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1,2,3,,4

5.Ayak: 8,4

6.Ayak: 3,5,2,1,10,7

Cengiz Gürbüz