• 20 Mart Urfa ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 hafta, 2 gün, 22 saat, 5 dakika, 47 saniye önce

Vağon'un yanında Maraz Ali - Benazir Kız ekürilerinin de şanslı olabileceklerini düşünüyorum. Şablonun çok şişmemesi adına ilk ayakta Gazibatur tek bıraktım.


Gazibatur
annesi Bloody Moon’un kopyası. Hatırlayanlar olacaktır Bloody Moon tam bir uzun mesafe kum atıydı, özellikle Ankara’da sayısız başarılı yarışı var. Oğlu Gazibatur da hem eşgal hem pist uyumu olarak annesine çok benziyor. Gelişen tecrübesiyle ilk yarışlarında hafif yaşadığı start sorununu minimuma indireceğini düşünüyorum. 1400’de yarış başı uyumu anlamında yeterli bir mesafe, kazanmaya çok yakın görünüyor.

Ali’nin Adana yarışları ve kum yeteneği bu grup için yeterli, güzel de bir sekiz yüz galop yapmış, etkili olur muhtemelen.

Calıfornıa’nın çok güçlü pedigrisi var ama sorunlu olduğunu düşünüyorum, işleri eksik ve çok geç koşmaya başlıyor. İlk yarış için iki tane de iyi rakibi var, risk ederek eledim, çok geniş oynayanların aklında bulunsun.

 

Usbey rakibi Vağon’un yarış başındaki hantallığını kullanarak şanslı olabilir. Yarışın kaçaksız olması önemli bir detay, Usbey bugüne kadar hep iki giderek koştu ama bugün öne gelme şanslı olabilir. İkisini yazarsak bence kapalıdır.

 

Duke Prospero’nun çok süratli ve güzel bir pedigirisi var. İstanbul’da kolladığım taylardan biriydi ama yarış başındaki sürati hariç bir şey göstermedi. Urfa’nın kısa kumuna çok fazla bir tay, 1000/02 işiyle kesinlikle yazılmalıdır. Bazo yarışın performans favorisi ve sigortası.

 

Sürüyle kaçak var ama en iyi ve süratlisi My Fast Boy, ön gruptan sadece onu yazalım. Selimbey’in kısası çok daha iyi, bugün tam mesafesinde lehine gelişecek bir yarış yakalamış, çok şanslıdır.  Çakabey, Raclette ve Toms To Toms yarışın yakın bekleyip etkili olabilecek atları. Beş at benim için yeterli.

Ataştacus’un bu kadar süratli yarışta öne gelip kazanabileceğini zannetmiyorum. Grubun uygun olmasına rağmen teksiz kurduğum için risk alıp eledim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 4,6,7,10,15,18,8,11,2,1

3.Ayak: 1,7,8

4.Ayak: 2,8

5.Ayak: 13,15,16,3,5

6.Ayak: 1,4,7,13,16,2,11


Cengiz Gürbüz