• 20 Mayıs Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 3 gün, 20 saat, 22 dakika, 7 saniye önce

Ankara’da Mücahit Bayır’ın James Bond’a, Ahmet Çelik’in Kreacher’a berbat binişlerini izledik. Mücahit Bayır vitaminsizi zaten bir daha James Bond’u göremez.

 

Taşkır hem çok formda hem de bu gruptan daha iyi bir at. Start problemi yaşamadığı her yarış  kalitesini gösteriyor ki start problemini de aştı zaten. Bugun grubun tamamı dişine göre, Yeşiltaş ve Kalantor ikilisi birbirlerinden dolayı boş kalamayacaklar. Excalibur’un ağır çimi kuru çim gibi koşacağını sanmıyorum, koşsa bile Taşkır’ın hem yarış stili daha güven verici hem de Excalibur’dan daha iyi at.

Sonuç olarak, pist değişikliği gözetmeksizin Taşkır’ı tek yazıyorum.

 

Pistin ağırlaşması ikinci ayağı biraz zorlaştırdı. Kuru çimde Destino, Tekdal ve My Fast Boy şeklinde ikinci ayağı kapalı tutuyordum ama pistin ağırlaşması Destino’nun şansını biraz aşağı çekmiş durumda. Yine de, çok fazla abartmadan, Satinka ve ara vermiş olsa da kısası çok tehlikeli olan Aslanstar ilavesiyle ikinci ayağı geçiyorum.

My Fast Boy pistin ağırlaşmasıyla şanslı duruma geldi, çıkıp bitirebilir, dikkat edilmeli. Ağır sahayı seven, uygun gruba çıkan ve son yarışını beğendiğim Tekdal da çok şanslıdır. Asla yarışın dördüncü atı değil.

 

Atacan Kız çok seri yapısı ve kesmemesiyle bu zayıf Maiden’da çok öne çıkıyor, ikinci tek arayanlar için benim tereddütsüz önerim Atacan Kız.

Kapalısı için sıralamam şablonda.

 

Uzun ara vermesine tekrar eski durumuna dönmeyi başaran Dıblanzade yarışın net favorisi. Bir iki yarış aradan sonra tekrar boş kalabileceği koşu bulan Külünk Ağa tehlikelidir. Gününde olduğu zaman çok etkili olabilen Büyük Amed son tercihim.

 

Son ayakta pistin ağırlaşması Mücbir’in aleyhine olmuş. Ağır çime daha yatkın ve güç olarak da Mücbir’in çok gerisinde olmayan atlar var, sonuç olarak Mücbir tek yazılmamalıdır. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

Not: Kuma dönerse güncelleme yapacağım. Yarış ağır çimde kalırsa, Tekdal tekli bir beşli oynamanızı tavsiye ederim.

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 4,6,8,11,3

3.Ayak: 2,12,4,10

4.Ayak: 5,,7,2,3,4,6

5.Ayak: 7,8,1

6.Ayak: 1,3,7,6,2,12


Cengiz Gürbüz