• 20 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 1 gün, 6 saat, 14 dakika, 30 saniye önce

Duke Prospero’yu tek önerdiğim son yarışında ciddi bir hayal kırıklığı yaşadım. Sentetikte kaba kum ve çimdeki kadar fark yaratamadı, Whisper’in sert kaçması da işini zorlaştırdı. Bugün daha iyi koştuğu Ankara kumunda çok uygun bir grup yakalamış, artık bunları geçmelidir. Hayemola gücünün çok altında bu grupta günün en ağır favorisidir, ilk altılıda ikinci bankom.

 

Sedatbey boş kalabildiği aşağı yukarı her yarışı kazanmasına rağmen inatla favori çıkmamaya devam ediyor. Dünkü Big Brown gibi bir türlü hak ettiği itibarı görmeyen atlardan biri. Sedatbey bir kısa kum yarış koşacaksa ve rakipleri bu seviyedeyse,i tek bakılması gereken boş kalıp kalamayacağı. Bugün yakın bekleyen Beşiryıldız ve Sedatbey gibi sert kaçacağı çok belli olan bir atla koştuğu zaman iki gitmeyi kabul eden Semihkan var. Yani Sedatbey’in yine sorunsuz öne geleceğini, grubun üzerinde kalitesi ve yarış karakteriyle kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

James Bond’un çim performansı kumuna göre çok iyiydi, Ankara’nın uzun çimdeki handikap atlarının hemen hepsinden iyi bir yarış koştu, net favorim. Sadece Pan Reka’nın James Bond’un son yarışına yakın bir performans gösterebileceğini düşünüyorum. Pan Reka son iki yarışında geçen seneye yaklaştığını gösterdi, bugünkü rakipleri Tesla, Hard Stone falan gibi atlardan daha yüksek bir çim potansiyeli var, onu da yazıp ikinci ayağı iki at bırakıyorum.

Kıss Your Hands’i uzun mesafeden,  Tesla, Hard Stone gibi atları James Bond ve Pan Reka’nın gerisinde bulduğum için eledim.

 

Impulsive hem rakiplerinden daha iyi durumda hem de yarışın 1600’e en yatkın atı. Aslında teke yakın tutuyorum ama Sedatbey’e ve ikinci ayağın iki atlı haline daha çok güvendiğim için risk almak istemedim, alternatif oyunlarda Impulsive bankosunu düşünebilirsiniz.

Kreacher geçen seneki yarışlarını koşmasa da orta mesafede İmpulsive ile beraber grubun en iyi atı, yazılmalıdır. Oradinario’yu da yazarsak, ufaltmak için yeterli görebiliriz.

Dedemşah, mesafe ikisi için de uzun olsa da kaliteleriyle Cheri Cheri Lady – Ballıkaya ikilisi sonraki tercihlerim.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,4,3,2,5,6

2.Ayak: 1

3.Ayak: 1

4.Ayak: 8

5.Ayak: 9,5

6.Ayak: 5,7,3,,2,1,13

 

Atmaca Beyi Halis’in etkisiyle fazla favori çıkmış, Gözyaşı Gecesi ve Akhun yazmadan oynanmamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Hele hele Gözyaşı Gecesi’ni bu grupta yazmamak hiç olmaz.

 

Hüradam’ın hafif takılarak çıktığı ilk yarışındaki düzlük performansı süperdi. Pedigri olarak da kuma çok yatkın. Egeincisi’nden gelen, Med Bey ve Harputhanı gibi iki tane iyi kum atı veren Şifa’nın yavrusu. İyi çıkarsa yarışın ağır favorisidir. Ser Emir, Çırak, Balık Kaan ve ilk yarışında iyi çıkamayan, kuma çok daha yatkın pedigrili Bala Hatun yarışın kapalısı.

 

Son ayakta Vakurkız’a bel bağlamak istemedim, uzuna ilk defa çıkıyor. Sanibel La etkisindeki taylar bazen biraz daha kısaya yatkın olabiliyorlar. Sangam’ın mesafeye yatkın görüntüsü var, iyi bir yarış koşacağını düşünüyorum. Burcutay,Sır Perdesi ve mesafeye yatkın yapılarıyla Gönül Avcısı – Fanizan ekürilerini de yazarsak yeterlidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8

2.Ayak: 9,5

3.Ayak: 5,7,3,,2,1,13

4.Ayak: 6,3,4

5.Ayak: 5,7,4,2,8

6.Ayak: 3,8,4,9,1


Cengiz Gürbüz