• 20 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 4 gün, 8 saat, 58 saniye önce

Hoy Hooy’un uzuna çok yatkın bir pedigrisi ve görüntüsü var.  Mıss Salse Dancer’a uzanan bu sülale Kısa Vade seviyesinde ve mesafe tutan atlar verebiliyor. Hoy Hooy da son yarışında hem uzuna yatkın hem de gelişime açık olduğunu gösterdi. Uğur Polat’ın düzlüğe kadar atı hiç ellemeyen stilinin Ankara’nın ağır kumunda ve uzun mesafede Hoy Hooy’a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çıkmazhan gibi sahanın en net uzun mesafe kumcularından birini veren Müktesep Hak’ın torunu Jançınar’ın son yarışını çok beğendim. Bugün mesafenin uzamasıyla, eğer Yolcu Han ile gereksiz takışmazsa çok etkili olacağını düşünüyorum. Hele ki boş kalırsa bence yarışın favorisi olur. Mesafeci iki atla ilk ayağı risk ediyorum.

By Zaza’nın bir uzun mesafe kaba kum atı olduğuna inanmıyorum, Adana yarışları bu kadar ağır favori çıkacak düzeyde değildi. Savurlu’nun kardeşi American Sniper grubun şüphesiz en iyi atı ama bu kadar tecrübesiz haldeyken,  asıl mesafesi ve pisti olmayan bir yarışta eksik koşacağını düşünüyorum. Gazibatur’dan çekinsem de geç koşmaya başlaması ve sürekli ara vermesiyle sıkıntılı gibi görünüyor.

 

Benyoğum sürekli yarışını koşan, çok istikrarlı bir arap atı. İlk defa kaba kuma çıkacak, İstanbul iç pisti de dahil kaba kumda yaptığı bütün galoplara baktım , özellikle Ankara’daki 800/57 sonu 29 çalışarak işi çok kafama takıldı. Benyoğum at görmeden gitmeyen, galop özürlüsü bir at değil, sentetik işlerinde de derce çıkardığını görüyoruz zaten. Kesin kötü koşar demiyorum ama eksilebileceğine dair işaretler var. Uzun süredir ilk kez bu kadar uygun grup yakalayan Anılbey mutlaka yazılmalıdır. Sonra Damlataş, Onnumara ve boş kalma imkanı olan Hünkar.

 

Sevilay en iyi olduğu mesafede boş kalabileceği bir yarış koşacak.  Stili tek rakibi Kördüğüm’e göre start çıkışı ve seriliği çok daha iyi, bence önde kolay kalır ve yarışın en şanslı atı. Ilgın’ın torunu Berkuk son yarışında düzelmiş göründü, Ankara’da da güzel bir galop yapmış, mutlaka yazılmalı. Aradan dönen Atılım ve kum potansiyeliyle Sabırlıhanım daha sonra yazılabilir.

Sevilay varken öne gelemeyecek Kördüğüm’ün ters mesafede eksileceğini düşünüyorum, ben kendi oyunuma yazmayacağım tercih size kalmış.

 

American Billion bomboş kalacağı bu yarışı bence kazanır, tekli oynayacaksanız eğer, son ayakta Shutka ile beraber benim en öncelikli önerim Amercan Billion. Saınt Lucia son yarışını çok net bir sprintle kazandı, annesi Sımpatıca kısa kumda hep iyi ve sprinter taylar veriyor zaten, Saint Lucia da en iyi yavrularından biri. Bugün biraz mesafenin uzaması ve yarışın yavaş gitmesi gibi sebeplerle American Billion’un gerisinde buluyorum ama daha sağlam geçmek için yazılabilir. Yaş almanın Ocean Goddes’a yaradığını düşünüyorum, American Billion biraz eksik koşarsa ciddi şanslıdır.

 

Shutka Adana seviyesini Ankara’ya taşıyabilirse kazanır,  Cochabamba ile kapalı.

 Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5

2.Ayak: 3,5,4,6,7

3.Ayak: 5,6,1,7

4.Ayak: 1,,2,6

5.Ayak: 1,4,2

6.Ayak: 6,,8


Cengiz Gürbüz