• 20 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 4 hafta, 1 gün, 5 saat, 32 dakika, 53 saniye önce

Kafkasoğlu, Farise, Piano Sonata’dan sonra Bonnie Clyde’ın da yarışını yapamadan kaybetmesiyle banko anlamında başarısız bir hafta yaşıyoruz. Yukarıdaki dörtlü gücünün yarısını bile koşmadı, bunun yanında Akağaç ve Gülşilan gibi start çıkışına bağlı kaybeden teklerimiz de var. Bir an önce bu şanssız dönemden kurtulmak dileğiyle…

 

Çime daha yatkın pedigrisiyle Larry Bird’den ikgi çekici bir çıkış gelebilir, favorim. Her yerinden mesafe akan Burakşah ve biraz uzun görünse de yarış karakteri ve yeteneğiyle Metafora üçlüsüyle ilk ayağı geçebiliriz.

 

Hergele bu gruptan farklı kalitesi ve formda oluşuyla Bursa porgramında bankomuz oldu.

Yarissa,Yurttay  ve Sabrinin Atı’nı mesafeden; Karamaenduh’u Hergele’ye oranla alt grup kabul ettiğim için eledim. Semada Yıldız’ın eski gücüne kavuşması için zamana ihtiyacı var, Hergele’yi geçecek bir ışık son dönemde göstermiyor. Oğlum Ege çimde biraz kıpırdadı ama Hergele gibi güçlü atın yanına yazılması için daha ispatlması gereken şeyler var.

Sonuç olarak grubun en derli toplu ve güçlü atı olan Hergele ideal mesafesinde bu yarışı kazanmalı.

 

Kum atı olmasa da kısa mesafe kumaşı ve gelişen tecrübesiyle Adakaşu yarışın en şanlı ismi. İzmir’deki son Maiden’ı iyi olan Lassie, süratiyle Storm Of The Cıty ve zaman zaman kumda değişen yavrular veren Green Gönen’in kızı Prıncess Balov dördüncü ayak sıralamam.

 

Orijini ve kumdaki sprint mesafesiyle Coşkun Üstad’ın çime çok daha uyumlu olacağını düşünüyorum, çok cazip sonuçla günü kapatabilir. Yarış gören Nazlı Delal üzerine biraz koyabilmilşse grubun en nitlelikli tayı. Çime dönen Ellibeş erken öne düşebilirse geçen sezon pek çok kez başardığı gibi bitirebilir. Çimci pedigrilieriyle Sonemir ve ekürilerden Kadirkaan sonraki tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,5,3

2.Ayak: 4

3.Ayak: 4,1,2,6,13,11

4.Ayak: 1,6,10,7

5.Ayak: 6,1,5,10,3,13

6.Ayak: 9,1,5,10,16


Cengiz Gürbüz