• 20 Nisan İzmir

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 4 hafta, 1 gün, 32 dakika, 6 saniye önce

İzmir’i genel olarak yorumlamaya çalışalım. Anzas ve Serpinti günün süratli, kaçarak koşan favorileri. Bu tip atları istedikleri gibi koştukları zaman geçmek zor. Yani İzmir para verecekse bu iki atın üstüne birilerinin gitmesini beklemek durumundayız. Anzas’ı Erendira, Serpinti’yi Güzinka’nın bozmasını umacağız. Yanlarına cazip atlar tutuyorum, bu yüzden ikisini de tek yazmayı tercih etmedim.

Kusursuz Güç bu kez bitirmeye oldukça yakın, ikinci teke ihtiyaç duyanların kesinlikle Kusursuz Güç’ü tercih etmelerini öneririm. Üç atla kapanan bir koşu, rakipleri şablonda.

Bankom dördüncü ayakta Back Stoorm. Babası Deha'nın geçen sezondan beri don rengi ve sürat olarak baskın bir aygır olduğunu gösteriyoruz. Çekilen verimsiz kısraklara rağmen Deha’nın dominant, başarılı bir aygır olduğunu düşünüyorum. Back Stoorm’un annesi Texas Tea, Deha’ya çekilen şimdiye kadarki en nitelikli kısrak. Texas Tea da sürat aktaran, güçlü bir anne. Tayın donuna baktığımızda kırlık, yani Deha etkisi var. İzmir gibi tay kalitesinin zayıf olduğu bir yerde Deha – Texas Tea yavrusu mutlaka etkisini hissettirecektir. Yarış düzlükten başlıyor, dolayısıyla start yeri çok çok önemli değil. Gösterişli bir yarışla başlamasını bekliyorum.

Serpinti’nin yanına sadece tuttuğum cazip atları yazacağım. Fazla şişirmek istemiyorum, patlayacaksa tam patlasın. Chermer Hemp’in son iki yarışını ölçü almayıp nefes yaptığını kabul edelim. Tam bir kısa mesafe, çim sprinteri. Düzgün yer tutabilirse son iki yüzde kendini göstercektir. Lady Adile yavaş yavaş toparlanıyor, performans olarak Serpinti’nin en ciddi rakibi. Demiralp’in çime daha yatkın bir orijini var. Kumda koştuğu yarışa bakarsak net, kısa bir sprinti var ve bunu akışlı şekilde yapıp kesiyor. Bu tip atlar çimde daha etkili yürüyebiliyor, gelirse belki de yılın en büyük sürprizi olacak. Ben oyunumda bulunduracağım, sonuçta böyle atlara kazandırabilmek için bu oyunu oynuyoruz. En iyi kısa çimi koşan Kıng Winner son tercihim

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,9,2,3,4,1,10

2.Ayak: 10,1,2,6,5,8

3.Ayak: 1,,2,3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5,6,10,12,1

6.Ayak: 1,7,5,3,12


Cengiz Gürbüz