• 20 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 4 hafta, 1 gün, 4 saat, 34 dakika, 42 saniye önce

Dede Doruk son yarışlarıyla itibarıyla favori olmayı hak ediyor, ama maksimumu son yarış kadar olan bir at, o yüzden hafif kıpırdayan bir taya kaybedebilir. Güvenmek istemedim. Kazazede’nin kum performansı çok yokmuş gibi görünse de eksilmesi için bir sebep bulamadım, uzayan mesafeyi seveceğini düşünüyorum, çok zayıf grupta yazmak lazım. Balıkhan tayı Kaya Prensi yarışta potansiyel barındıran tek tay. Çetinbaba uzunda bir parça daha iyi koşabilir. Kötü koşması halinde son kez olmak üzere Babafingo’yu da yazıp ilk ayağı geçiyorum.

Benim için, Dede Doruk’a da rakiplerine de çok fazla inanmamam nedeniyle en içime sinmeyen yarış ilk ayak oldu.

 

Fort Lauderdale hem son yarışı hem kalitesi itibarıyla kamçısız kazanması gereken bir yarışa çıkıyor. Neden Satış Koşusu sorusu herkes gibi beni de biraz tedirgin etti, özellikle son yarışından sonra Fort Lauderdale’i 32 bine satmak pek akıl işi değil. Hadi yarışı da kazansa 60 bin eder ki bunun garantisi yok. O yüzden şablonun ana bankosu olarak bırakmak istemedim ama tek yazıldığı oyunlar mutlaka yapılmalıdır. Sıralamam şablonda.

 

Çermi Khan son koşusunda boş kalınca gittikçe gitti, yine benzer şekilde koşacaktır ve kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Starttan çok seri çıkamaması, eğer Kutup da öne gelmek isterse biraz sıkıntı yaratabilir. Özellikle kaçak arap atlarında öne düşememek yarış performansını siyahla beyaz kadar etkileyebiliyor. Yine de Çermi Khan da tek yazılabilecek atlardan bir tanesi.

Rakip olarak önce Kutup yazalım, kaçsa da beklese de Çermi Khan’ı sıkıntıya sokabilir. Anormal süratli giderse diye, normal şartlarda hiç tutmasam da sigorta olarak Özbilgin de yazıp üçüncü ayağı kapatıyorum.

 

Gümbürgümbür’ün bozulan start çıkışı, Fordta Tek’in boş kalacağı, müthiş potansiyelli Mertadam’ın olduğu yarışı cazipleştirebilir.

Özellikle Mertadam son yarışı itibarıyla kesinlikle elenmemeli. Fordta Tek boş kaldığı kısa mesafeli her kum yarışında tehlikelidir. Üçü bende ayrımsız.

 

Mag Bey gruptan farklı ve uzayan mesafeye de yatkın görünüyor, vasat grubu geçmeye çok yakındır, bankom.

Başka banko tercih edenler özellikle Şahhisar’a dikkat etsin. Ankara’da şişirilip duran bir taydı, 1200 yarışı da çok kötü değil, önce o yazılmalı.

 

Cankuzey son yarışında Konigin’i bitirdi, bugün de biri geri adım atmazsa aynı senaryo olacak. Cankuzey’in uzunu kısa gibi değil, Konıgın de kaçmayınca hiç yok. Cankuzey boş bırakırsa diyerek kaçanlardan Konıigin’i yazalım ki boş kalırsa zaten kesin kazanır.

Zeytinoğlu uzun süredir bu kadar uygun grup bulmamıştı, hele ki Konıgin boş kalamazsa en kötü ikinci olur. Raclette uzunda da anormal eksilmediğini son koşusunda gösterdi, kesin yazalım. Gold Silver, Dynasty, Thelma gibi atları çıkarabilen, özellikle kısa kumda çok potansiyelli bir annenin tayı. Kumaşı olduğu belli, çıkış yapmak için daha uygun yarış bulamaz. Serbeyhan son tercihim.

Bol şanslar..

 

Misli için Fort Lauderdale ve Çermi Khan’ı da tek yazalım. Her ikisini de yıkma sebebim performans odaklı değil, ufak bir iki detayın içime sinmemesi. O yüzden, genel olarak doksan tl tutan bu şablonu sadece deneme yapma imkanı olanların yatırmasını öneriyorum. Orta ölçekli bütçelerin mutlaka kısarak, ya da misli halini oynamasını tavsiye ederim. Gümbürgümbür’ün geçilmesi biraz programı gıdıklayabilir ki bence zorlanma ihtimali çok yüksek. Son ayakta da Gold Silver, gün içerisinde en çok tuttuğum sürpriz at.

 

1.Ayak: 3,6,5,2

2.Ayak: 1/6,4,8,2,3,5

3.Ayak: 2/4,,5

4.Ayak: 4,3,2

5.Ayak: 5

6.Ayak: 4,10,3,13,7