• 20 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 9 ay, 2 hafta, 5 gün, 6 saat, 22 dakika, 19 saniye önce

Bu akşam İstanbul yazısında yayın saati vs ile ilgili değişiklik yapacağımı söylemiştim. Bundan böyle gündüz ve akşam şablonları sabah erken saatte yayınlanacak. Değişiklik durumunda gün içerisinde güncelleme yapacağım. Uzunca bir süredir istediğimiz sonuçları alamıyoruz, kendimi biraz daha disipline etmek adına belirli kurallar ve yeni bir düzen belirledim. Yorumları da eskisi gibi uzun tutmaya çalışacağım. Bir şeyleri değiştirmek şart görünüyor. Oyunlar monoton bir hal aldı ve sonuçları maalesef artık normal kabul ediyoruz. Daha yoğun ve net şekilde konsantre olmaya çalışacağım. Doğru tercihi yapabilmek adına, özellikle para programlarında gerektiği kadar yoğunlaşıldığı zaman orijinal, sonuç verici oyunlar ortaya çıkıyor.

Bazı üyeler ancak kredileri bittikten sonra fark edebildiklerini söylüyor, bunu da önümüzdeki hafta içerisinde halledeceğim.

Ara günüm sabit olacak, Pazartesi oyun paylaşmayacağım. Çift altılı olacağı zaman da yine sabahtan yayınlanacak, dolayısıyla '' ilk altılı yayınlanacak mı '' ikileminin de önüne geçmiş olacağız. Oyunları, en geniş haliyle 130 – 150 bandında tutmaya çalışacağım, istisnalar olabilir. Elazığ için de geçen hafta belirttiğim gibi gözüme net görünen bir şey yakaladığımda paylaşım yapacağım. Geçen hafta iyiydik, sadece sonuç alamadık. Bu şekilde bence daha başarılı ve doğru bir iş yapmış oluyoruz.

Umarım bu değişiklik iyi gelir, tekrar iddialı oyunlar çıkarabiliriz.

 

Ankara…

 

Geçen yarışında banko önerdiğim Magnus, yarış beklediğimiz sürate çıkmayıp önde giden güçlü rakiplerinin dirençli kalması sonucu kazanamamış fakat beklediğimiz yarışı koşmuştu. Bugün rakip kalitesi lehine şekilde değişiyor. Bu atlarla Magnus arasında net bir sınıf farkı var. Kiloya rağmen yarışa ağırlığını koymasını bekliyorum, alternatif banko olarak değerlendirebilirsiniz.

Rakibi yine önde giden bir at olabilir görünüyor. Mutineer kolay şekilde boş kaldığında hem süratini koruyan hem direnç gösteren bir at. Yarış istediği şekilde koşulacak, Magnus’un yanında elli, yüz metre direnebilirse o noktadan sonra rakibinden daha şanslı olacaktır. Geniş oyunlar iki atı birlikte değerlendirmeli.

 

Call To Victory son koşusunda her şey aleyhine gelişmesine rağmen kazanmayı başardı. Tercihli start konusunda ısrar edilmesi Call To Victory’nin rakiplerden ziyade yer tutma sorunuyla uğraşmasına neden oluyor. Bugün yarışın az atlı koşulması dolayısıyla son koşusu kadar sorun yaşayacağını sanmıyorum, favorim.

Lord Of Game çok yetenekli bir kısa mesafe atı. İlk koşusunda jokeyi hiçbir şey yapmadan, kendi süratiyle yarışa hakim olurken çok iyi göründü. Pedigrisi baba İnvincible Son, ikinci Star On My Flag. Sprint kalitesi çok yüksek bir orijini var, yine kazanırsa ben şaşırmayacağım. İkinci şansı ona veriyorum.

Past İnside Me için de benzer şeyleri düşünülebilir, üç tay yeterlidir.

Bu yarışla ilgili söylenecek en önemli şey bu iki tayın Call To Victory yanında denenmesi gerektiği.

 

Bankom son ayakta Jacobin. Sezonun ortalarına doğru at kendini bulurken yeteneğiyle birlikte pist ve mesafesini de gösterdi. Bence limiti 2000, etkili mesafesi de 1600. Daha kısaldığı zaman sürate cevap vermekte zorlanabilir, uzadığında çok etkili gelemiyor. İlk kez koşacağı bu rakiplerle 1600’de çok etkili olacağını düşünüyor, kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,,3

2.Ayak: 2,3,10,7,1,8

3.Ayak: 3,5,7

4.Ayak: 4,6,9,7,8,11,2,10

5.Ayak: 5,6,10,2,7

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz