• 20 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 5 gün, 16 saat, 21 saniye önce

Duke Prospero yine bomboş kalacağı ballı bir yarış bulmuş. Düzlüğe sermayeli gelebildiği zaman sağlam sürat yapan, kazanmaya çok uygun bir stili var. Has Yağız’a direneceğini düşünüyorum. Akarçay’ın eski gücünde olmaması, Erbabam’ın Takıl Beri’den dolayı kolay kaçamayacak oluşuyla gözümü direkt Yoldaş takıldı. Aradan döndüğü yarışı gayet iyiydi ve çimi de hiç eksilmeden koşabiliyor, tam mesafesinde kazanacağını düşünüyorum. Duke Prospero – Yoldaş tekleriyle misli bir üçla ganyan kurulabilir.

 

Shutka’nın son yarışının bozukluğu tamamen grubun sertliğiyle alakalıydı. Yarışın baştan sona çok süratli geçmesiyle, Shutka’nın kendi grupları için çok etkili olan kısa sprinti bir şey ifade etmedi. Zaten Shutka son üç yüzün oralardan önce çalışmaya başladıysa kaybetmiş demektir.

Bugün Shutka’nın grupla kıyasını sağlıklı şekilde yapabilirsek doğru sonucu bulacağımızı düşünüyorum.  Kıng Crown’un son yarışında Bordonaro’yu geçebilmesi tamamen Bordonaro’nun boş bırakmasıyla alakalı bir şeydi.  Bugün Caracas’dan numarayı alamayacağını düşünüyorum. Caracas 1200’de ben durayım sen git demez. Dolayısıyla boş kalamayan Kıng Crown bence Shutka’ya dayanamaz. Caracas aynı mesafede boş kaldığı son koşusunda  Lady Rulpar’a direnemeyerek büyük hayal kırıklığı yarattı. Lady Tulpar’a direnemeyen at aynı yarışı yaparsa Shutka’ya direnemez. Ayrıca Shutka’nın üçlülerden Akyıldırım’ı ve Mıster Rain’i çok kolay geçmesi Caracas’ın şansını ölçmek açısından anlamlıdır. Tony Obelix, Bahther falan zaten Shutka’nın elde geçtiği atlar.

Sonuç olarak Shutka’nın grubuna, mesafesine ve lehine gelişecek görünen bir yarışa dönmesiyle kazanmasını bekliyorum.

 

Domaniç favorim ama bu yarışın ters bitebileceğini düşünüyorum. Dört yaşlılar kaba kumda büyüklerin yanında çok güven vermiyorlar. En iyilerinden Batmanaslanı’nın Borbore’yı ancak son aksiyonda yakalayabilmesi bu yarışın özelinde önemli bir detay olabilir. Rakipleri Borbore, Burçakhan, Demirciefe, Diranşan ve Hayatı Cedid.

 

Antonella’nın harika bir kısa kum pedigrisi var, yarışın orijin odakalı favorisi kesinlikle Antonella’dır. İlk yarışı da gayet iyiydi, net favorim. Kuma yatkın at vermeye müsait kısrak pedigrisi ve 1000/02 düzeyinde işleriyle Wıne For Wınners ilk yarışından daha iyisini koşabilir. Mütevazı görünen pedigrisine rağmen, özellikle kısrak sülalesinde derinlere gidildikçe iyi atlar bulunan ve son yarışındaki kolay temposunu beğendiğim Karafırat’tan iyi bir yarış gelecektir. Sonr Star Ruby, Sabre Dance ve Gönül Kırmaz.

 

Perhane’yi startta fazla oyalanmazsa Flyıng Bird zorlayabilir, ikisinin de en iyi yarışını koştuğunu varsayarsak aradaki fark bence çok fazla değil. Boş kalır görünen Sayda, eski durumunda olmamasına rağmen çok geniş oynayanlarca yazılabilir.

Bol şanslar..

Not: Özellikle ikinci ve üçüncüayağın görünenden daha cazip bitebileceğini, altılının para vermeye açık olduğunu düşünüyorum. Beşli bankosu olarak Perhane veya Antonella düşünülebilir.

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 1,2,4,7,8,3,5

3.Ayak: 6,5,1,4,9,10

4.Ayak: 3,1,4,2

5.Ayak: 1,8,,,2

6.Ayak: 1,2,3,10,5


Cengiz Gürbüz