• 21 Aralık Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 4 gün, 20 saat, 3 dakika, 5 saniye önce

Moonbow’u yine tek yazmayı çok istedim ama hem son yarışının anormal kötü olması hem de Kemalli Doğa Maria’dan dolayı boş kalamama ihtimali nedeniyle cesaret edemedim.

Başarılar hafif uzun mesafeye rağmen çok uygun grupta ilk rakip olarak yazılmalı. Çakabey de eğer Moonbow tempo kuramazsa yarışın en şanslı atlarından bir tanesi. Başarılar için bahsettiğim mesafe problemi Komedyen için de geçerli ama yarışta eli ayağı düzgün at bulmak çok zor, o yüzden Moonbow’u yıkmışken Komedyen’i de yazalım.

 

Lıon Heart’ın kızı Kaktee orta mesafelerde bu gruptan üstün bir kısrak, normal şartlarda kazanması lazım. Ama Diyarbakır da bir atın kendi grubunda üst üste iki defa kazanması, en azından istatistik olarak beni her zaman korkutmuştur. O yüzden bugün şablona ana banko bırakmak içime sinmedi, güvenenler tek yazabilir.

Rakip olarak önce Blue Life yazalım, son yarışı ıslak sahadan dolayı bu kadar geri gelmiş olabilir, pedigri olarak tam bir kaba kum atı. Bir iki at daha yazıyorum, tam sıralamaya şablondan bakabilirsiniz.

 

Banko tercihimi Foçagüzeli’nden yana kullanıyorum. Boş kaldığı zaman Foçagüzeli bu tip gruplara kolay kolay kaybetmiyor. Bugün yine tek kaçak olarak koşma imkanı bulmuş ve kazanmalıdır. Ekürisinin de belli ölçüde şansı var.

 

Dede Me artık bu kadar uygun grupta kazanmaya çok yakın görünüyor. Rakiplerine karşı hem güç hem stil olarak avantajı var. Warhead, Sight Seers gibi atlara göre Dede Me yarış içinde daha iyi akabiliyor ve başta söylediğim gibi güç olarak da bu rakiplerinin önünde.

Doğu’yu bilen ve bir önceki yarış bir şeyler gösteren Gıfted Akay’ı da yazıp beşinci ayağın iki atla risk edilebileceğini düşünüyorum.

 

Not: Üçüncü ayak ve son ayakla ilgili tek tek yorum yapmaya gerek yok, zaten risk alınacak yerleri buradan seçmek çok tehlikeli görünüyor. Üçüncü ayakta çok denk atlar var, Beyhak bu sefer Mızarbeyi’ni geçebilir, Kurye pisti severse hepsini geçebilir, Tekçapkan bu sefer daha boş kalacak gibi vs bir sürü değişebilecek ihtimal var. O yüzden beş-altı atla kapatmak en sağlıklısı. Son ayakta ne olacak onu ancak allah bilir.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,7,6

2.Ayak: 4/7,2,1,3,8,6

3.Ayak: 4,2,1,3,5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 2,6

6.Ayak: 11,5,8,9,13,2