• 21 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 gün, 14 saat, 45 dakika, 23 saniye önce

Demircenk eğer son yarışını koşmamış olsaydı tek yazacaktım. Cömertkan’a kaybettiği bir önceki yarışı ve genel performans itibarıyla bu grubun üzerinde bir at ve gücünü koşarsa kazanmaya çok yakındır.

Ormancı Dayı kısa çimde iyi ve istikrarlı bir at, kaba kum performansı çime göre bariz eksik o yüzden Bursa performansını ölçü almayalım. Sentetiği seveceğini ve çimden farksız koşabileceğini düşünüyorum. İyi yer tutabilen yapısıyla uygun grupta mutlaka yazılmalı.

Düzelmeye başlayan Şansküpü de kısa sprintiyle bu gruplarda etkili olabiliyor, onu da yazıp üç atla risk edebiliriz.

Grubun şanslı gösterilen diğer atlarını ters mesafe, benzer stilde rakipler ve formsuzluk gibi sebeplerden eledim.

 

En çok West Life tutuyorum. Özellikle bir önceki üçüncülüğü bu grupta iş yapması için yeterli görünüyor. Furkan’ın sabırlı binişiyle mutlaka etkili olacak. Çok uygun gruba çıkan Altın Kafes’i de yazalım. Aslında yarışta Altın Kafes’i geçen kazanır gibi bir görüntü de var.

Ashraqa, Hatche, Kıll Bıll üçlüsü de çok denk olan bu grupta mümkün olduğunca elenmemeli.

 

Cömertkan ve Kim Tutar Beni ikilisiyle üçüncü ayağı geçiyorum. Cömertkan yavaş yavaş potansiyelini bulmaya başladı ve açık yarışa kadar da yolu var, ikinci anne Ajda’dan gelen sınırsız bir potansiyele sahip. Kim Tutar Beni’nin sentetik performansını çok beğeniyorum, özellikle mesafenin kısalmasıyla şansının biraz daha arttığını düşünüyorum. Cömertkan’ın yanına hem sigorta hem de potansiyel bir tehlike olarak onu da yazıp risk edebiliriz.

Borbore’yi sentetikte çok tutmadığım için Gezegen’i de zor kazanan yapısı ve form durumundan eledim.

 

Koçali’nin son yarışı bu grupta tek çıkabilecek kadar iyi olsa da üst grubu geçip zayıf gruba kaybedebilceek tipte bir at olduğu için tek yazmak içime sinmiyor. Yaz sezonundaki çim yarışlarından birini koşarsa Aslansütü de en az Koçali kadar şanslı.

Erayhan, Nevcihan, Olgunbaba, Sivaslı Musa, Kadirefe ve Şahinter sıralaması da günün ters bitmeye en yatkın bu yarışında yazılmalıdır.

 

Simin’in torunu Curve mesafeye yatkın pedigrisiyle bu bomboş grupta çok öne çıkıyor. Demircenk’te bahsettiğim gibi Curve’nin de son yarışının anormal eksik olması beni teksiz bir kurguya yöneltti. Grubun sertliğinden ziyade bir sorun nedeniyle o kadar geri geldiğini düşünüyorum. Yine de tekli oyun yapanlar için gün içerisinde en şanslı bulduğum atın Curve olduğunu söyleyeyim.

Son yarışında düzelmeye başlayan ve sentetiği de seven Tamayuz&Selkrik çarazlı Sonkarar ve özellikle Curve’nin eksilmesi durumunda, mesafe koşabilen ve sentetiği de çok iyi uyacağını düşündüğüm Demirrıfkı ikilisini de yeri olanların yazmasını öneririm.

Ghost Warrior’u grubun uygunluğuna rağmen 2200’e kadar uzayan mesafede eksileceğini düşündüğümden eledim.  Teksiz oyun için bu tip ince detayları kullanıp risk almak mecburen gerekiyor.

 

Sansa’nın ilk yarışını çok beğendim, yetenekli bir tay, ilk Maiden’a düşseydi eğer muhtemelen tek yazacaktım ama 1400/25’e düşüren ve iyi bir ata kaybeden Yiğitalp’i de yazmadan edemedim.

Luxor’un tecrübeli ve mesafeye yatkın kızı Wıld Of Westport’u da yazıp son ayağı üç at bırakabiliriz.

 

Not: Şablon genel itibarıyla teksiz oldu. Çoğunluğun teksiz oyun sevmediğinin farkındayım ama en çok bu şekilde içime sindirebildim. Demircenk, Curve ve sonda da Sansa’nın tek yazılabilecek isimler olduğunu söyleyeyim, hangisi daha çok içinize sinerse onu deneyebilirsiniz. Plase banko adayım da ikinci ayakta West Life.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/3,6

2.Ayak: 14/1,3,6,10

3.Ayak: 10,3

4.Ayak: 6,5,1,2,7,8,10,12

5.Ayak: 1/10,2

6.Ayak: 7/13,12