• 21 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 1 hafta, 13 saat, 56 dakika, 31 saniye önce

Kelepir kısraklardan bile ekmeğini çıkaran kumcular veren Cuvee’nin kum için elit sayılabilecek Huzana’dan olan yavrusu Stonehenge ilk ayağın net favorisi.

Astrakhan / Mayaasa çaprazlı, sürat ve belirli bir kaliteyi garanti eden pedigrisiyle Contrele Temps ilk ayağın en cazip tayı. Uzun süredir idmanda görünen ve kalburüstü işler yapan Babanın Oğlu Kemal ilk ayakta son tercihim oldu.

 

Kızılhan için son yarışından sonra, kendi grubunda boş kalabildiği her yarış tek yazma kararı aldım. Yani bu atı arada bariz kalite farkı olmadığı sürece mücadele ederek ayırmak mümkün değil. Bugün mesafe de daha uygun, 2000 üstü Kızılhan’ın düzlüğe önde ve sermayeli çıkabilmesi için daha uygun, yine direneceğini düşünüyorum.

 

Dördüncü ayak Gülşeker, Sultanlar Sultanı ve Derince üçlüsüyle daha emniyetli görünüyor. Gülşeker, daha seri tayların olmasından ötürü öne gelemeyecek. Bu şekilde de etkili olacaktır ama ilk iki yarışındaki kadar fark yaratabileceğini düşünmüyorum.

Sultanlar Sultanı yavaş yavaş gelişim göstermeye başladı, rakibine kesinlikle sıkıştıracaktır. Derince yarışın sigortası.

 

Tabelada, plase atlar içinde en çok Posssions’u beğendim. Zonpa kısaya yatkın, iki piste de uyumlu at verme konusunda başarılı bir kısrak. 36 / 24 civarı çok sayıda işiyle muhakkak yazılmalı.

Yarışın orijin favorisi Magıc Ramper. Yağızemre, Dedemşah, Ünlüoğlu gibi atları üreten Çokçok’un kızlarından Ground Shaker’ın yavrusu. Luxor’un bu pedigriden vasat bir tay vermesi mümkün değil.

Önceliği bu iki taya vermekle birlikte ilk ayağa göre cazip sonuç çıkarma ihtimali daha yüksek bir yarış olduğunu düşünüyorum. Tam sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,,2

2.Ayak: 3

3.Ayak: 6,1,2,3,4

4.Ayak: 3,5,,2

5.Ayak: 1,4,7,8,9,5,3

6.Ayak: 5,8,4,3,2,7

 

 Cengiz Gürbüz