• 21 Ekim Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 1 hafta, 4 gün, 9 saat, 15 dakika, 50 saniye önce

İdeal mesafesine ve uygun gruba dönen Pirgos’un kilo sıkıntısını da çok da sorun etmeden kazanacağını düşünüyorum, ilk altılıda bankom.

 

Beyaz Bulut’a Halis ve Uğur Polat çok iyi biniyorlar. Özellikle Uğur Polat yarış boyu boş kantarma gelerek düzlüğe çok sağlam çıkarıyor, Halis’in de ona yakın bindiğini düşünüyorum. Quadis’e çok takılmadan yapacağı yakın beklemeyle, bu kadar uzayan mesafede bir tık eksilen Aesen Lupen’e oranla daha şanslı.

Rakileri Arsen Lüpen ve Ersözlü.

 

İlk yarışında son dakikaya kadar sahada tek verilen Prosistance’ın aksiyonları, eşgali çok iyiydi, ayak değiştirmeyi öğrenip kondisyon kazandığı zaman iyi yerlere gelecektir. Çime daha yatkın olacağını düşünüyorum, favorim. Eloın’in iyi gruptaki ikinciliği güzeldi, jokeyinin düzlük başında yüz metre civarı aksiyon kaybetmesi biraz daha önde gelebileceği yarışta son anda ikinciliği kurtarmasına ancak yetebilldi, bugün ciddi şanslıdır. Albuse’den erken kurtulabilirse Adelyn de çok iyi koşacak, üç at ufaltmak için yeterlidir.

Geniş oynayanlar Balbadem ve Matador Kız da yazarak kapatabilir.

 

Ankara Kalesi Koşusu yine şahane bir yarış olacak. Kalabalık gruplu kısa mesafe kaba kumda iyi atların yarışları çok zevkli oluyor.

Good Curry ve Babadöker çok hızlı başlayacaklar. Good Curry’den bu kadar aradan sonra yakın bekleme yarışı gelebilir, yarış gidişi ters görünse de yeterli işleri ve kalitesiyle ben şans yazmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum. İki yarıştır geri gitmiş görünen Kinowa toparlanabilmişse yarışın favorisi. Ayrton’un son yarışına hayran oldum, viraja ön gruba yakın çıkabilirse yine çok etkili olacaktır. Orta mesafesi daha iyi olan Hot Chocolate, Kınowa’nın yine eksilmesi durumunda şanslıdır. Cerastes kaba kumda saf bir yetenek. Bugün ilk defa yakın bekleme yapmak zorunda kalacak, ön grubu düzlük ortalarında yakalayabilirse kazanacak potansiyeli var. Beş at yeterlidir.

 

Ömer İn My Heart sentetik süratini beceremedi, tamamen pistle alakalı sorun yaşadığını düşünüyorum. Kaba kumda Ankara’nın hala en ümit veren ismi bence Ömer İn My Heart. Rakiplerine bakalım, Civanım bu pedigriyle kaba kumda yapabileceğini en iyisini yapıyor, mesafenin biraz uzun, Ömer İn My Heart’ın da sert geleceğini düşünüyorum. Hearts Reason’un kum yarışları çok temiz ama bence o da Ömer İn My Heart seviyesinde değil. Coşkunhan boş kalır görünse de bu gruba bir yerde yakalanacaktır.

Sonuç olarak Ankara ikinci altılı bankom Ömer İn My Heart.

 

Alternatif banko olarak Lady Bouborn düşünülebilir. Ablası Kainat’ın eşgal ve stil olarak kopyası, dolayısıyla potansiyelini de doğru orantılı düşünebiliriz. Alesis ve Royal Sun ikilisini erken sıyırıp öne gelebilirse 1200’de bu gruba dayanacaktır.

İlk rakip Alesis tutuyorum. Mestanlı’nın son yarışı ilgi çekiciydi, son yüze kadar kazanan at kadar iyi koştu, kısa zamanda kazanacaktır.  Yarışın çok süratlenmesi ihtimaline karşı Spread To Joy son tercihim.

 

Taşralı’nın arap atlarında az görünür şekilde şahane bir sprinti var. Seneye çok farklı yerlerde göreceğimize eminim, uygun grupta günün en net favorilerinden biri. Ufukbir’in kardeşi Özzafer nihayet kıpırdamaya başladı, piste uyum sağlayabilirse kazanacak gücü var. Hüradam’ın son yarışını yokmuş gibi kabul ediyorum. Grubun ve temponun sertliğiyle ne olduğunu anlamdan yarış bitti, bu sefer öne yakın bekleme yapabilir ve şanslı.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3

2.Ayak: 3,5,2,7,6,4

3.Ayak: 3,1,2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 10,5,2,,4,8

2.Ayak: 7,8,5,1,3

3.Ayak: 9,13,8,7,14

4.Ayak: 6

5.Ayak: 5,,1,6,12

6.Ayak: 5,12,11

 
Cengiz Gürbüz