• 21 Ekim İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 5 ay, 4 hafta, 1 gün, 17 saat, 57 dakika, 50 saniye önce

Elzemim bu sezonki üçlü dişiler içinde en beğendiğim üç, dört taydan bir tanesi. Uzun mesafeli yarışlar için konuşacak olursak kalitesini önümüzdeki yıl çok daha net anlayacağız. Son yarışında geldiği yer bile bu grup için yeterliyken, Halis biraz daha dikkatli binse daha önde bitirebilirdi. Bariyeri kaybetmeyip erken yürümeme takıntısı nedeniyle dışından gelen atlara karşı hiçbir şey yapmayınca düzlüğü fazla geride dönmek zorunda kaldı. Buna rağmen tayın bitirdiği yer çok iyi. Uzun ve etkili bir sprinti var.

Bugün ciddi şekilde alt gruba iniyor. Mesafe 1200 belki ama Elzemim’in kalitesi kısalan yüz metre dezavantajını kapatacaktır. Halis de artık tayı tanıdı ve yarış içindeki refleksleri de buna göre olacak. Kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Çaldıran Koşusu’nda iki tay tutuyorum; Long Runner ve Aragorn.

Long Runner henüz ikinci yarışında, kendi özellikleriyle birlikte düşünüldüğünde büyük iş başardı. Uzun mesafe atı olduğu bariz şekilde ortada. Tecrübesiz haliyle kısacı tayları kendi mesafelerinde geçebilmesi, sezonun kalan kısmını ve önümüzdeki yılı domine edebileceğini gösteriyor. Halis bu taya binmeyerek bencek hata yapmış, ekürinin The Last Romance’i tercihlemesiyle ilgili özellikle baskı yaptığı söyleniyor. Ahmet Çelik yarış içinde gösterdiği kurnazlığı Long Runner’ı Halis’den alabilmesiyle de göstermiş. Geçen hafta Mıss Eleni / Halis tercihinden hemen sonra Long Runner / Ahmet  Çelik deklaresi Long Runner için yapılan ince işçiliği gösteriyor. Bildiğiniz gibi Mıss Eleni Çelik ekürisinin atı. Sonuç olarak işin magazin kısmı bence bu şekilde ve yarışın haklı favorisi Long Runner.

Son yarışında erken yürüyen ve belki biraz da sorun yaşadığı için anormal kesen Aragorn, Long Runner haricindeki taylara net şekilde hakim durumda. Hazırlıkları yeterliyse, bu kez daha sabırlı olacağı yarışı lehine çevirebilir.

The Last Romance’in şansını zayıf buluyorum; Fearless Action, Padre Padrone, Yamanlarbeyi üçlüsünü hiç tutmuyorum. Çok ters at arayanlar Bella Cıao yazabilir.

 

İkinci tek arayanlar son ayakta Alpha Kurt’u değerlendirebilir. İlk yarışında ağır sahaya hiç tutunamadı, şahane bir eşgali ve pedigrisi var. Süratli pistte bence bugün gücünü gösterecek.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,4,3,6,11,5

2.Ayak: 2

3.Ayak: 5,1

4.Ayak: 2,7,4,1

5.Ayak: 2,4,1,7,9,5

6.Ayak: 1,,5,2,8,10


Cengiz Gürbüz