• 21 Ekim Kocaeli

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 6 ay, 2 gün, 7 saat, 14 dakika, 3 saniye önce

Gürgür Baba çok formda ve bugün en iyi olduğu mesafeyi koşacak. Geçen Mehmet Kaya yarış sonu çok keyifliydi. Fark az görünse de Adını Sen Koy’a hakim olacağı son iki yüzden beri belliydi. Bugün rakipleri ya formsuz ya benzer stilli atlar. Torosdağı’nın arası var, Avan ile koşmak kendisini zorlayacaktır. Gülenyüz’e bu mesafe bir tık uzun geliyor. Başpehlivan artık yaşını hissetmeye başladı, dört gün arayla şehir değiştirip Gürgür Baba’yı geçebilirse büyük iş. Başkaynak eski gücünün çok uzağında.

Bütün bunların toplamı mesafeyle birlikte bence Gürgür Baba’tı rakipsiz kılıyor.

 

Üçüncü ayakta çok süratli taylar var, Güvenağa, Dejnikli, Ergüçlü bekleme şansı olmayan isimler. İlla biri yazılacaksa bence Ergüçlü tercih edilmeli zira dış start ona kalmış ve en süratlisi o.

Hatırlarsanız Uçan Şimşek’i iki yarış önce Kocaeli 1200 tek yazmıştık. Ayhan Kurşun yarışın en saçma yerini seçip her yerde kapanarak tayı mahvetti. Uçan Şimşek normal koşabildiği zaman, özellikle böyle süratli yarış, 1200 şartları için Kocaeli kumunda her zaman iş yapabilecek yetenekte, kesin iyi koşmasını bekliyorum.

Patlayıcı yapıya sahip Gubaz’a da kuma çok yatkın orijiniyle şans verilmeli. 1000’i 08 işleri devamlı kolay yapan Başkan da bu süratin içinde şans bulabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6 ( Gürgür Baba )

2.Ayak: 7,3,1,11,14

3.Ayak: 7,5,2,8

3.Ayak: 2,4,,3

4.Ayak: 5,4,2,1,6

6.Ayak: 12,2,7,15,8,9,3

 
Cengiz Gürbüz