• 21 Eylül Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 7 ay, 3 gün, 15 saat, 27 dakika, 58 saniye önce

Son ayak 3 ( Doğa Kanunu ) ekledim


Fizik yapısı, aksiyonu kaçı tarzıyla Turbo’yu andıran Yollaraz çime çıkınca net biçimde sınıf değiştirdi. Aradan döneceği bu yarış işleri biraz eksik görünüyor, mesafeyi de şimdilik uzun kabul edebiliriz. Yine de gruptan farklı yeteneğiyle başta düşünülmeli.

Şart 1 kazanırken gösterdiği kabiliyeti tecrübeli tayların yanında da gösteren Başar’ın bu kez ''hedef'' yarış seçmesiyle bekleyen grubun en etkilisi olacağını düşünüyorum.

Geniş oyunlara, yarışın erken süratlenmesi durumunda ters sonuç alabilecek Memiş Baba’yı önerebilirim. Vasat üstü bir Uçanbey sprinteri olacak, gelişen bir tay, zayıf görünen programı paraya götürebilir.

 

Tay yarışında pedigri olduğu kadar ahır faktörüyle de agf yi yakalamış taylar var. Bu yarış kurcalamaya değer zira özellikle Cuvee – Çavlan orijiniyle kum çabukluğu konusunda dominant pedigrili Ocean Power bu yarışı kazanıp ortadan kaybolabilir. Black Of Fire’ın ikinci annesinin Ro Ro olması da dikkate değer bir detay. Aracı tayı Granada ile birlikte bence bu yarışı geçeriz.

 

El Rapido – Sun Of Day mücadelesinde mesafenin uzaması, birlikte koştukları son yarışa göre daha kolay kaçma şansı olan El Rapido’nun farklı şekilde direnmesini sağlayabilir. İki atı ayırmamak bence daha sağlıklı.

 

Tabelada yarış gidişi sonucu etkileyebilir. Babaarif, bir yerden sonra Kadhan’ın yakalamayı hedefleyecektir ve Kadhan’ın direncini kırabilir. Her şeye rağmen başta Kadhan yazılmalı. Özbatu mesafeyi sevmedi, mesafe konusunda ablası Umutçiçeği gibi kaprisli görünüyor. Babaarif, Kadhan mücadelesi düşündüğüm şekilde gelişirse Özbatu son yüz metrenin en şanslı ismi olabilir. Başpehlivan ve start çıkışı olur da önde kalır diye çekinerek Babaarif ilaveleriyle kapalı olduğunu düşünüyorum

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,4,,7

2.Ayak: 5,7,2

3.Ayak: 2,1

4.Ayak: 2,3,6,1

5.Ayak: 3,8,5,1

6.Ayak: 2,4,5,1,6,3


Cengiz Gürbüz