• 21 Eylül İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 3 gün, 17 saat, 32 dakika, 51 saniye önce

Üçüncü ayak Kocaeli’de, Elazığ’da eşine zor rastlanır düzeyde berbat tayların olduğu bir koşu. Gözüm direkt ilk defa koşan Bosporus kızı Kızıl Bulut’a kaydı. İkinci anne Duomo’nun da etkisiyle grubun önünde bir kum orijinine sahip olduğunu söyleyebiliriz; fakat galopları vasat görünüyor. Bu orijinle, böylesi zayıf grupta beşinci at tutulması tayın hazır olmadığına işaret etse de iç start avantajı ve grubun zayıflığıyla yazılmalıdır. Güllerağalasın bu kadara vasat bir tay olamaz. İyi start alıp düzlük başında yarışı bırakıyor. Kısa ara verip, Mustafa Çiçeği ikna etmeleriyle tayda bir değişim olabileceğini düşünüyorum, dikkat edelim. Son tercihim Koryıldız. Annesi İron Crescent kısa kumda yarış kazanabilen, çabuk yapılı bir kısraktı. Zanjero ile uyumlu olduklarını söyleyebiliriz. Bir önceki 1200 yarışındaki çabukluğu ve bu grubun üzerinde erkek taylarla son yüze kadar yeterli görüntüsüyle iş yapacaktır.

 

My Royal Sun İzmir bankom oldu. İlk bakışta El Fuego ve Coritiba üstüne gidebilir görünse de, özellikle EL Fugo’nun son yarışında önüne at alarak başarılı olmasıyla bekleyeceğini düşünüyorum. Coritiba’nın start çıkışı My Royal Sun’dan numara almaya yetmiyor. Bu şartlarda My Roayl Sun öne gelip, çok uygun gruba dayanacaktır.

 

Baştan sona teşvikle gittiği ilk yarışını kazanırken çok iyi görünen, Karatutkum’un torunu Big Dadaş favorim. Babası Kurtiniadis de iyi kısrağı bulduğu zaman, özellikle erkek yavru anlamında gayet başarılı bir aygır oldu. Dıvıne Beauty tek rakibi.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1,3,8,2,5

2.Ayak: 5,1,3,2,4,7

3.Ayak: 6,5,4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 6,1

6.Ayak: 11,3,4,12,5,2


Cengiz Gürbüz