• 21 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 5 dakika, 14 saniye önce

Mesafeye rakiplerinden daha uyumlu üç kısrak Ocean Seraph, Lilyantus, Beleki ve kısacı pedigrisine rağmen iyi koşabildiği zaman ciddi yetenek gösteren Whiplash dörtlüsüyle ilk koşuyu geçebiliriz.

 

Tümöz Bey’in annesi Doğa ve verdiği zaman iyi at veren Berksoy kanı taşıyan Gençalp, pedigri sınıfı itibarıyla özel bir at. Yarış hayatına Adana’da çok iyi başlayıp bir altıncılık sonrası ara verdi. Ankara pistindeki dönüş yarışında Zağnos gibi en az Astrakhan kadar ( bence daha iyi ) bir kum atını yarış boyu sıkıştırmasıyla hazır döndüğünü söyleyebiliriz.

Bugünkü rakipleri Gedizkaya, Astrakhan ve Pirsuslu’nun öne hamleli ve dişine göre rakipler oluşu, sabırlı şekilde bekleyebilirse Gençalp’e büyük avantaj sağlayacak. Kazanacağını düşünüyorum, ilk altılı banko tercihim Gençalp.

 

İlk yarışıyla bu gruptan bambaşka görünen Stıngıng Strokes normal şartlarda yine kolay bir yarış kazanacaktır.

 

Sezona Ankara’da başlayıp hedef yükselterek İstanbul’a giden Hafo ilk yarışında starttan çıkmayıp ikinci yarışında bildiğimiz şekilde koşmuştu.  Kısrak Koşusu’nun düzlüğünde adını duyurmayı başarabilen nadir dişilerdendi ki Hafo’nun kısa performansının daha güçlü olduğunu biliyoruz.

Daha etkili performans yapabildiği Ankara çimine ideal mesafesinde geri dönüyor. Eski gücünde olmayan Akon hariç sınıfının altında rakiplerle koşacak, ikinci altılı şablonumun bankosu Hafo oldu.

 

Ulus Meydanı Koşusu Halis’in Dedemşah tercihi, Beyaz Bulut gibi diri bir kaçak atın olmasına rağmen aşırı favori çıkmasını sağlamış. Eski Dedemşah için Beyaz Bulut belki çok önemli değildi ama bugünkü şartlar düşünüldüğünde Dedemşah’ın Beyaz Bulut’u ayırıp beklemecilere direnmesi kesinlikle agf oranı kadar güvenilir değil.

Öte yandan Zealous Line ve Kızılşahin’e 1600 bir tık uzun geliyor, Mıss Eleni de eski durumunda değil. Favorilerinin çeşitli sıkıntıları nedeniyle her açıdan zor bir yarış,

Beyaz Bulut, Dedemşah’ı yanına almadan bir, bir buçuk boyla düzlüğü görebilirse bildiğimiz direncini gösterecektir. Kum yarışı iyi olan Speedy Gunner, her türlü yarış gidişine uyumlu yapısı ve yeterli çim performansıyla mutlaka yazılmalı.

Sonra Dedemşah, Kızılşahin, I Saw The Sun, Mıss Elene, Zealus Line yazıp eksiksiz kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,2,3,4

2.Ayak: 3,5,4,,2,7,6,1

3.Ayak: 4

4.Ayak: 4

5.Ayak: 6,5,10,1,2,4,3,8

6.Ayak: 6,2,4,3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6,5,10,1,2,3,4,8

2.Ayak: 6,2,4,3

3.Ayak: 4

4.Ayak: 4,2,1,3,6,7,5

5.Ayak: 4,6

6.Ayak: 2,1,3,,12,4


Cengiz Gürbüz