• 21 Haziran Elazığ ( İlave )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 4 hafta, 13 saat, 2 dakika, 52 saniye önce

İmkanı olanlar ve Run For Steel ile beşli deneyeceklerin Hayat Nur ilavesi yapmasını tavsiye ederim.


Elazığ’da son derece zor bir program var. Enine boyuna her yarışı inceledim ve yüzde yüz içime sinen bir tek bulamadım. İki Maiden’da da güvenilecek bir tay olmadığını düşünüyorum. Tekçapkan’ı tek yazsam Büyük Lodos’un bozma ihtimali var, sadece Tekçapkan bankosu da programı çözmeye yetmez zaten ve geçilebileceğini de düşünüyorum. Tabelada Green Vıolette’e ben asla güvenmem. Diğer iki yarış da istikrarsız atların olduğu, karmakarışık yarışlar. Bana göre en mantıklısı ilk ayakta bir tek aramak, biraz yarış gidişini de kullanarak bir tek çıkardım, umarım başarılı olabiliriz.

 

Bankom Saalih oldu. En çok güvendiğim şey, süratli ve devam edebilen yapısına ek olarak start numarası ve Elazığ 1500 start yeri oldu. 1500 Yarışları virajın hemen yirmi – otuz metre gerisinde başlıyor. İçeriden çıkan ve iyi başlayabilen kaçak atların şansı çok yüksek. Saalih ile beraber Yakışıklı Çocuk, Baba Abdullah ve Mizginhat yarışın diğer kaçakları. Ama start çıkışı ve temposu en hızlı olan Saalih. Virajı içten ve çok çabuk dönme avantajıyla iki üç boy önde başlayacağını düşünüyorum. Yakışıklı Çocuk da umuyorum ki bu noktadan sonra iki gitmeyi kabul eder. Yarış beklediğim gibi şekillenirse, düzlüğe sermayeli gelen Saalih’in, Kıyamet vs gibi çok daha sert kaçaklarla mücadele ederek düzlüğe çok diri çıkamadığı için genelde kaybettiği Volkanımsın da dahil olmak üzere gruba direneceğini düşünüyorum.

 

Tekçapkanın yanına Usbey ve mümkünse Dilaverağa’nın da yazılmasını öneriyorum.

 

Saalih’in gelememesi halinde, ya da direkt beşli oynayacaklar için de, oldukça cazip iki banko önereceğim.

İlki üçün ayakta Sezensoy olacak. 47 . Hamde gibi iyi bir kısrağın Deha ile ortaklaşa verdiği Gözdesoy’u ben iki tarafa da biraz benzettim. İzmir’de ilk yarışını kazanarak başlamıştı, sonra devamını getiremedi, sorun yaşadı vs. Bir yıl aradan sonra, İlk defa geldiği Elazığ’daki yarışı çok dikkat çekiciydi. Bugünkü grubun iyi atlarından Gülsuhanım’ın son yüze kadar önünde olması, yarış içindeki akışını falan ben çok beğendim. Bu grupta iş yapacak kumaşı kesinlikle var, biraz ileri gidebilmişse çok ilginç bir yarış yapabilir.

 

İkincisi de beşinci ayakta Run For Steel. Luxor/Bandil pedigrili, beklentilerin altında kalan bir tay Run For Steel. Ama bu seviyeler için yarış içindeki temposunu ve kalitesini yeterli buluyorum. Start yeri de çok güzel. Tilki ve muhtemelen Oğlum Erdem ikilisinin süratlendirecekleri yarışta, Elazığ’daki 600/39 sonu 26 iyi galobuyla çok etkili olacağını ve cazip programda almaya değer bir risk olduğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1,9,2,5,4,11,12

3.Ayak: 12,,4,2,8,1,6

4.Ayak: 1,3,2

5.Ayak: 7,,5,2,4,12,9

6.Ayak: 8,5,15,1,2,4,6


Cengiz Gürbüz