• 21 Kasım Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 12 saat, 22 dakika, 34 saniye önce

Habinar, Kınalı Yörük, Truce, Kırmızı Ruj ve Fortis ilk ayağın sırasıyla en iyi anneleri. Big Vıctory, Vıctory Gallop /Habinar pedigrisiyle gurubun en garanti orijinine sahip, işleri de yeterli görünüyor, favorim. Kumda çok hızlı atlar verebilen Kınalı Yörük’ün oğlu Alberto kağıt üzerinde Dr. Fong ile çok uyumlu görünüyor, yazılmalıdır.  Truce’un ilk yavrusu Mıtelo saf bir mesafe atı olmasına rağmen Lıon Heart etkisiyle Noble Boy kısa kumda gidecek gibi görünüyor. Çok sayıda 800/50 seviyesinde galobu var. Cuvee’nin kızı Smooth ve iş yapabilecek pedigrisiyle Gümbürgümbür yarışın sigortaları.

 

Batınhan ve Tuğbey birbirlerini bozmasalar bile performans anlamında olumsuz etkileyeceklerdir. Batınhan kaçan atın üstüne çok kolay gidiyor, ikisini ayırmamakla beraber geriden gelecek atlar da aranmalıdır.

Tamer Reis mecburen yakın bekleme yapacak ve bu şekilde başarılı olabiliyor, önce o yazılmalı. Kısa kumu fena olmayan, istikrarlı Babakafkas son tercihim.

 

Banko tercihimi Reborn’dan yana kullandım. Son koşusunda start çıkışına bağlı problemler nedeniyle tam gücünü gösteremedi. Reborn grubun en nitelikli kısa kum atı, sağlıklı koşmaya devam ettiği sürece bu gruplarla alakası kalmayacaktır.

Bugün rakipleri Pisces ve Spartacus. Pisces son iki yüzün oraya kadar çok kolay gelip, sert gruplu yarışların sonunu getiremiyor, Reborn’un düzgün yer tutabildiği takdirde, yarış sonunda Pisces’den daha güçlü olacağını düşünüyorum. Spartacus bence iki atın da bir adım gerisinde.

 

Tabelada güzel taylar var. Orijin hakkında çok bilgi sahibi olmasam da, kumda sınıf tay bulabilen  Recep Avşar – Kamil Yurdabak yetiştirmesi Berkehan’ın boş at olma ihtimali yok, ilk şansı ona verelim. Eyyüphan’ın da işleri iyi görünüyor, ufaltmak için iki at yeterlidir.

800/50 civarı iş yapabilen, Deer Hunter torunu Lord Of Time ve Tagula yavrusu Track Bender ile tabelayı büyük ölçüde hallederiz.

 

İdeal mesafesine ve uygun gruba çıkan Lusinga’nın bence kumu daha iyi olacak, günün gizli favorilerinden. Tepeden tırnağa Country Reel tayı olan Dıamand Dash’in bu pisti kötü koşma ihtimali yok, grup da zaten çok uygun.  Sınırlı gücü ve narin yapısıyla üst gruba çıkınca dağılan Dance bu seviyede iş yapacaktır. Bir türlü geçen seneki durumuna dönemese de kumda bu grubu geçecek yeteneği olan Saint Lucia’ya bir şans daha veriyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,1,8,10,6

2.Ayak: 4,2,7,10

3.Ayak: 5

4.Ayak: 6,4,7,8,5,3,1,2

5.Ayak: 2,6,,8,9

6.Ayak: 7,5,4,10

 
Cengiz Gürbüz