• 21 Kasım Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 5 ay, 5 gün, 2 saat, 5 dakika, 46 saniye önce

İlk ayakta en çok Sunlight Melody ve Kranjska Gora’yı beğendim. Birinin start problemi var diğeri ilk yarışını koşacak. Risk almaya uygun bir yarış olmadığını düşünüyorum. Sunlight Melody kumcu pedigrisini hissettiren bir ilk yarış yaptı, tecrübe kazanıp start problemin aştıktan sonra iyi bir tay olacak ama henüz güvenilir değil. Kranjska Zora’nın Country Reel süratini taşıyan bir tay olduğunu düşünüyorum. İyi bir kısrak sülalesi var, düzgün başlayabilirse, ilk yarışını kazanabileceği bir grup yakalamış, yazılmalıdır.

Turkısh Chrome, Esmer , Magıcal Dream daha sonra şans verdiğim isimler.

 

İkinci ayak eleme yapılarak değil parayla bulunabilecek bir yarış, çok fazla belirsizlik var. Thor’un Kocaeli kumunda yaptığı yarış vasat. Atasoy sürekli ara vermesi ve hantal yapısıyla, grup uygun olsa bile risk almanın tehlikeli olduğu bir at. Her zaman yarışını koşmuyor. Nasuhoğlu, Başkaynak kısa ara verdiler, nasıl dönecekleri belli değil, ikisinin de bu grubu geçecek gücü var. Ninoşun Oğlu yarış görüp fena koşmadı, nefeslendiyse şanslı olabilir. Doğuhan boş kalır görünüyor ama son yarışında Archipelagos’u bile yakalayan Arzak virajla beraber ciddi sıkıştıracaktır, ikisi de yazılmalı. Hergele’ye yarış gidişi uygun görünüyor ama gücü ne kadar yetecek soru işareti. Bu kadar ata İlgilge de yazılır.

 

Captaın Pıtt ilk defa öne çıkabileceği, uygun gruplu bir yarış koşacak. İdeal mesafesinde kazanmaya çok yakın buluyorum, alternatif banko olarak tercih edilebilir.

Sentetik kadar olmasa da, kaba kumda da gideceğini gösteren Suharry en ciddi rakibi. El Mirador gününde olduğu zaman kısa mesafe Kocaeli kumunda çok etkili oluyor, yeri olanlar yazabilir.

 

Duke Of İstanbul’un 1700 üstü düzlük performansı çok eksiliyor. Uzun yarışlarını hiç yokmuş gibi kabul edebiliriz, uygun grupta günün net favorilerinden biri.

Jettay’ın değişimi pistle değil bence form durumuyla alakalı. Tek kaçak olmanın da avantajıyla Duke Of İstanbul’u zorlayacaktır, iki at yeterli buluyorum.

 

Banko tercihimi Özilhan olarak belirledim. Özilhan, abisi Gecenin Sesi gibi kumu daha iyi koşacağını Bursa Kısa Vade yarışında gösterdi. Zaten tipik Özgünhan eşgaliyle kumunun daha iyi olması şaşırtıcı değil.  Düzlük ortalarına kadar yarışın içinde kalması bugüne kadar koştuğu bütün çim yarışlarından daha iyiydi. Bugünkü rakipleri kum için uygun görünüyor.  Kaizbertlere karşı ciddi bir kilo avantajı var, pist değişimine de iki rakibinden daha iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum. Start yeri güzel. Yarışta sürat yapabilen çok sayıda at var, yakın bekleme yapabilmesi için iç start faktörü önemli. Kazanacağını düşünüyorum.

Çok geniş oynayanlar, kaba kuma yatkın görüntüsüyle Güneş Işığını’nı ilave edebilir.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,5,10,4,6

2.Ayak: 1,4,3,8,2,5,6,12,7

3.Ayak: 5,4,1,7

4.Ayak: 1,,2,4

5.Ayak: 4,2

6.Ayak: 12,,,2


Cengiz Gürbüz