• 21 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 gün, 15 saat, 37 dakika, 59 saniye önce

Tam mesafesine ve uygun gruba çıkan Ağacemal, yarış gidişinin de çok uygun olmasıyla net favorim. Aağacemal’in çimi daha iyi olsa da hafif kumlu pistlerde de çok etkili olabiliyor. Bugün en sert rakibi Keremefe eğer Cankoparan’dan dolayı önde kolay kalamazsa, muhtemelen iki üç gidecek Ağacemal virajla beraber yürütüp düzlüğe çok avantajlı çıkabilir. Ben yarışın en yüksek ihtimalli gidişini bu şekilde görüyorum, Cankoparan Keremefe’den daha iyi çıkıyor, Ketme de binmişken ve mesefe 1200’e kadar düşmüşken bence ısrar edecektir. Bu şartlarda Keremefe’nin Cankoparan’dan kolay kurtulup öne gelmesi çok zor. Sonuç olarak Ağacemal’e hem grubun hem mesafenin hem yarış gidişinin çok uygun olduğunu düşünüyorum, plase banko için bence günün ideal atı Ağacemal.

Rakip önce Keremefe ve Moluhan tutuyorum, 1200’de yetiştirmesi zor görünse de geniş oynayanlar, yarışın süratini düşünüp My Cem ve ola ki Keremefe tamamen beklemeye odaklanırsa sıkıntı yaratabilecek Cankoparan yazabilirler.

 

Özgünhan’ın kızı Goncanur ilk yarışında bence en sert gruba denk geldi. Çabuk ayaklı, eşgal olarak da tam bir Özgünhan kızı. Bugün grup çok daha uygun ve yarışın en serisi de o gibi görünüyor, Uçanbey’in kızı Aysel Hatun da iyi bir tay ama Goncanur’a göre epey hantal.  En iç startı çeken Goncanur’un bu gruba yakalanacağını sanmıyorum, bankom. İkili için Nazlı Delal düşünülebilir, ilk koşusunda dışarıdan çıktı ve tam gruba yanaşacakken biraz ürküp çok geride kaldı, pedigrisi ve eşgalini ben beğendim, bugün yarın mutlaka iyi bir yarış koşacaktır, ikilisi denenebilir.

 

Raziye Ana, Fly So Free’yi bozabilir, Manosuh’un da zaman zaman kötü koşabilme huyu var, Flo Jo’yu da yazıp kapalısıyla geçmeyi tercih ediyorum.

 

Tabelada dört – beş at grubun çok önündeler, şablona sadık kalınırsa sorunsuz geçileceğini düşünüyorum ve plase bir sonuç da çıkabilir, sıralamam şablonda.

 

İnto Star’ın varlığı Yaylalı için yarışı baya zorlaştıracak gibi görünüyor,  İnto Star çok boş kalırsa yarışı da bitirebilir. Aradan dönen Veliaht Betül’e bir yarış görmeden bence güvenmemek lazım. Atmaca Kız da mutlaka yazalım.

Bol şanslar..

 

Not: Ağacemal’i tek bırakıp daha cazip bir oyun kurmak isteyenler Goncanur’ün yanına Aysel Hatun, Nazlı Delal ve Aslınaz üçlüsünü yazabilir.

 

1.Ayak: 9,,4,8,5,6

2.Ayak: 6,4,10,5,,2,3,8

3.Ayak: 6

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 3,6,9,1

6.Ayak: 6,2,7


Cengiz Gürbüz