• 21 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 gün, 18 saat, 22 dakika, 35 saniye önce

Nalıballı’nın Kaizbert haricinde iyi de bir kısrak sülalesi var. İkinci anne Ayşe 18’in annesi Akansu, Tümöz Bey, Balsultan gibi birinci at vermiş Sultan 16 ve Doğa’nın annesi. Çok potansiyelli ve değişik atlar veren bir kısrak sülalesi bu. Kaizbert’den olma tayına çok dikkat etmek lazım. Nalballı ilk yarışının start çıkışında hafif şahlanınca istediği gibi başlayamadı ama ben yarış içindeki akışını falan beğendim,  start çıkışını biraz düzeltirse, yarışın hantal görünümlü favorisi izbeli’yi bu sefer çok zorlayacağını düşünüyorum, diğer atlar zaten geçebileceği düzeyde, cazip tek arayanlar Nalıballı denemesi yapabilir. Sıralamam şablonda.

 

Fırst Power, Dıvıne Lıght’ın tipik uzuncu yavrularından bir tanesi. Bugün eğer, Tolgahan ve Drejan’ın olduğu yarışta öne gelmeyi değil yakın beklemeyi tercih ederse çok şanslıdır. Saten’e karşı ciddi kilo avantajı var ki kilo kiloya koşsalar bile ben Fırst Powercıyım. Diğer bir plase banko adayı olarak Fırst Power düşünülebilir. Yarışın kapalısı en az yedi sekiz atla mümkün.

 

Uluer grubun en güçlü atı, kapris yapmayacağı günlerinden birindeyse eğer zor kaybeder gibi geliyor bana. Abuş bu sezona çok iyi başladı, en doğru sprinti yaptırabilecek jokeylerden biri de biniyor, Uluer’in teklediği yerde Abuş çok şanslıdır. Tanatar eğer Atasoy erken üstüne gitmezse çok boş kalacak, geçen sezon Uluer ile uzun süre lüt yapıp onu geçtiği bir yarış hatırlıyorum, yazmak daha sağlıklı

 

Altın Akar yarışın ağır favorisi ama ben ıslak pistte Scamp’i geçen Barbel’ı ilk defa çıkacağı ve çok uygun olduğu sentetikte yazmadan edemedim. Altın Akar’ı geçecek kadar koşabilir mi bilemiyorum ama eğer erken yürümezse bence çok etkili olacak.

 

Doku ile hemen hemen aynı pedigriye sahip Lucky Irısh eşgal olarak da ona en çok benzeyen akrabası. Eskayra ve Rebel Yell gibi bu grubun oldukça üzerinde atları çok zorlayan son durumuyla bu yarışı kazanmalıdır, bankom.

 

Berilsu bir iki yarıştır sert grup, süratli yarış gibi sebeplerden geri geldi ama kötü durumda olmadığını düşünüyorum. En iyi olduğu mesafede ve bu kadar zayıf grupta kesinlikle yazılmalıdır, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,,3,1,2,7

2.Ayak: 7,,4,1,5,6,8,2

3.Ayak: 7,1,5

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 4

6.Ayak: 5,1,9,12,6,4,10

 
Cengiz Gürbüz