• 21 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 4 hafta, 20 saat, 55 dakika, 35 saniye önce

Daştanbey Adana’yı çok sevdi, uzun kısa demeden çok etkili oluyor, özellikle son yarışı belki de hayatının en iyi koşusuydu. Bugün, eski direncinde olmayan Kırmanşah’ın dibinde iki gidip onu bastırarak direnmeye çalışacak, kazanmaya çok yakındır.

Baba Atlı kaba kuma ilk defa çıkacak, Kafkaslı tayları kumu çim kadar koşmuyor ama Baba Atlı özelinde durum farklı olabilir, don olarak tamamen kısrak sülalesinin etkisi var. Neticede arap atıdır, koşmadan gitmez demek tehlikeli, yarışın tempoları da lehine görünüyor. Daştanbey’in yanına sadece onu yazıyorum.

Kırmanşah’ı yukarıda da bahsettiğim gibi eski direncinde bulmuyorum, Lokomotifle son yüze beraber gelen Daştanbey bence onu bastıracaktır. Yükselim oynamaktan şiştim, erkek bir ata yakışmayacak derecede kaprisli. Bugün kazanacaksa ben yatayım.

 

İzpek ideal mesafesinde uygun bir grup yakalamış, kısa kumda grubunu bulduğu zaman İzpek’e güvendiğimi uzun süre takip edenler bilir. Annesi İzel’in tayları hep böyle kısaya daha yatkın ve birbirine benzer isimler oldular. İzpek’in hem mesafe ayrımı daha belirgin hem de kardeşlerinin seviyesinin biraz altında kaldı. Bu pedigriden İzhan, İzşan gibi açık yarış atları çıkmıştı. Velhasıl, iyi yer tutan ve etkili kısa sprint yapısıyla, kilo sıkıntısını da çok yaşamadan kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum, misli oyunlar için ilk bankom İzpek.

Serkancan bu seviyeler için kötü bir at değil, aradan dönmesi ve bozuk totosuyla epey geride kalmış ters bir yarış koşabilir. Kalaycıkaya’yı da yazalım yeter.

 

Boş kalacak Burukmert, Altunsaray’ı çok zorlayacaktır, hatta önünde olduğunu düşünüyorum, yazmadan oynamayalım, cazip misli arayanlar tek bile düşünebilir.

 

Günün en zor ve zevkli  yarışı dördüncü ayak. Lokomotif bu sefer Dizdar Bey ve Aşemez gibi inatçı ve güçlü atlarla koşacak, özellikle Aşemez’in öne çıkıp çok etkili olacağını düşünüyorum. Düzelmişse diye Derhadır da yazıp kapatalım.

 

Dai Jin/Kıng Mambo çaprazı pedigrisi ve son yarışıyla mesafeye çok yatkın görüntü veren New Day, uzayan mesafede çok zayıflaşan bu gruba karşı yine kazanmaya çok yakındır, bankom.

Sefir Bey’in 1500/36 yaptığı ikinciliğini çok beğenmedim, Volkanımsın Yonaguska olmasıyla uzun mesafede bu ikilinin eksilmesi halinde şans bulabilir.

 

Ates Kusu bu gruba kolay kolay kaybetmez, Kıng Saılor erken yürütürse biraz sorun olabilir diye düşündüm ama Ates Kusu’nun yanına yakışan at yok.  Belki, kapalı kutudur diyerek Tamga yazılabilir, The Mentalist de yazalım son ayak can sıkmasın.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1

2.Ayak: 2/7,6

3.Ayak: 2/1

4.Ayak: 5,4,1,2

5.Ayak: 4

6.Ayak: 1,2,3