• 21 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 4 gün, 8 saat, 49 dakika, 23 saniye önce

Orta mesafede en az Azmi Reis kadar başarılı olabilen Trakya Ateşi ve Metecik ikilisinin de mutlaka Azmi Reis’in yanına yazılması gerektiğini düşünüyorum. İlk ayak her halükarda yakın bitecek, zor bir koşu. Kasmanbey muhtemelen öne çıkar. Azmi Reis için bu durum yarışın kolaylaşmasını engelleyecek.

Öncelik bu üçlüde olsa da, Derin Sultan, Velican Kızı ve Kasmanbey da bence yazılmalıdır.

 

Paix gruba genel olarak az da olsa hakim, gerçekten çok güven veren bir sprinti var, hele ki yarış hızlı giderse. Ben tek yazıp yazmama konusunda epey tereddütte kaldım ama hem bariz bir üstünlüğünün olmaması hem de şablonun elverişli olmasından dolayı yıkmak daha çok içime sindi.

Gece Rüzgarı son yarışında toparlandığını gösterdi, benzer bir yarış koşarsa Paix’in çok gerisinde değil. Black Wasp’ın Paix’nin hep yarım boy bir boy arkasında, en ufak sıkıntıda rakibini geçebilir. Hıdden Jewells’ı son yarışından sonra uzunda da bir kez görelim. Katsuya’nın son yarışını beğenmesem de bu kadar ata yazalım. Forget Me Not muhtemelen öne gelecek, Behramkale ve Katsuya gibi yakın bekleyen atlar dışında kaçak yok, tehlikeli olabilir. Behramkale, Vefakar ikilisi son tercihlerim.

 

Şükrü ve Rodosto ikilisini ben ayıramadım, Şükrü boş kalacak olmasıyla biraz daha şanslı görünse de Rodosto’nun da müthiş bir potansiyeli ve inatçı yapısı var, ikisini yazıp kapalı görebiliriz.

 

Casanova’nın özellikle son koşusunu beğendim. Çabuk süratlenebilen stiliyle kendi gruplarında her zaman güvenilebilecek bir tay olduğunu düşünüyorum, ikinci anne Les Olivers’den dolayı gelişime de açık olduğunu düşünüyorum, en azından bu grupla kıyaslayınca. Kaçaksız yarışta, Mehmet Kaya uyanıp öne hamle yaparsa bomboş da kalabilir, kesin yazılmalı.

Champ Lıon’un yarış performansı epey yeterli görünüyor, bir türlü gidemeyen kabız yapısına stiline rağmen bu grupta elemek risklidir. İki at benim içime sindi.

 

Rekor gücü bu kadar olan ve1400 üzeri eksileceğini düşündüğüm bir tay, belirli bir gücü ve istikrarı var ama başta da söylediğim gibi potansiyeli bu kadar, o yüzden favori çıktığı yarışta rakiplerinin ne kadar gelişebileceğini iyi hesaplamak lazım.

Turap’ın kardeşi Kara Sülo yapı itibarıyla mesafeye çok yatkın olduğunu belli ediyor, son dördüncülüğünde ilk yarışının üzerine epey koydu ve tecrübelendikçe daha iyisini yapacaktır, bugün ben Rekor’dan daha çok tutuyorum. Urashan’ın da ilk yarışında hem yeterli hem mesafeye yatkın göründü, Vıctory Gallop/Kıng Best çaprazı pedigrisiyle mutlaka yazılmalıdır. Rekor daha sonra… üç at büyük olasılıkla kapalısıdır.

 

Maviş Hanım bu grubu her zaman  geçiyor, erken yürüdüğü bir yarış Dilşeker’e kaybetti, onun dışında bariz bir üstünlüğü var. Bugün önde boş kalma imkanı da bulabileceğini düşünüyorum, ekürilerden biri numaraya çıkmak isteyebilir ama onların da hiçbiri kaçmaya yatkın değil. Grubun diğer atlarının  tamamı bekleyen, hem de geride bekleyen kısraklardan oluşuyor. Maviş Hanım yine kazanmaya çok yakındır, tekli oynayacaklar için benim bir numaralı adayım Maviş Hanım.

İmkanı olanlar için Keskinnaz’ı da öneriyorum. Durden, Kınalı Kuzu gibi atları geçebilmek bu grup için ciddi bir potansiyel göstergesi, son yarışını çok önemsemiyorum, uzunda da muhtemelen eksilmeyecektir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,7,8,10,5

2.Ayak: 5,4,11,9,7,3,8,2

3.Ayak: 5,1

4.Ayak: 3,4

5.Ayak: 2,8,4

6.Ayak: 6/5