• 21 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 3 hafta, 4 gün, 16 saat, 51 dakika, 42 saniye önce
İstanbul programının, Agf oranı ve kazanma şansı denklemi doğrultusunda en mantıklı bankosu Sahipbey gibi görünüyor. Sahipbey için tek risk start çıkışında öne gelememesi, başka türlü herhangi bir şekile bu gruba geçilme ihtimli yok. Bir ara Kafkasoğlu'nu da düşündüm ama yarışın kaçaksız oluşu, programın zorluğu Kafkasoğlu ilavesini biraz ''lüks'' kılıyor. Bu mesafede Sahipbey'in yakalanmayacağını düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Üçüncü ayakta tayların mesafe ayrımını kendimce çözdüğümü düşündüğüm için ikinci riski bu yarışta alıyorum. Teker teker bakalım, Bayşubar'da Shiero etkisi var, çok iyi yavrular verse de hepsinin mesafesi sorunluydu, kalitesiyle bir şekidle kazanıra girebilir ama biraz da mecburiyetten elemek durumunda kaldım. Makambo bir uzun mesafe atı değil, aynı şekilde Keremtosh'da öyle. The Gray uzunda sırıtmıyor ama gücünü sınırlı buluyorum.
 
Elimizde Mister Görkem ve İshakbaba kaldı. Mister Görkem'in annesi Gençceren Luxor'dan bile uzun koşabilen Ulan Bator'u vermişken, Powerscourt'dan olan tayı Mıster Görkem başarılı son sentetik yarışıyla birlikte düşünüldüğünde mesafe için kesinlikle güven veriyor, ikinci bankoya ihtiyaç duyanlar Mister Görkem'i değerlendirebilir.
 
İshakbaba 1500'deki etkisiz yarışından sonra mesafeye çıkınca uzun sprint kabiliyetini gösterdi ki o yarış çok çok yavaş gitmişti. Bugün Keremtosh'un olması yarışın biraz daha süratli gitmesini sağlayacaktır. Gelişen tecrübesiyle iyi koşacağını düşünüyorum.
 
 
 
Gmbürgümbür'ü genelde tek yazmadığımı uzun süreli takipçilerim bilir. Bugün şartlar gayet uygun görünüyor ama Gümbürgümbür'ü tek yazıp oyun beklemek istemiyorum. Şahinter inatçı karakterini kullanmak isteyip muhtemelen öne çıkacaktır, Gümbürgümbür'e erken teslim olmazsa rakibinden daha güçlü yarış karakteriyle ciddi bir şansa sahip. Çabuk hızlanabilen Gözyaşı Gecesi için yarışın yavaş gidecek olması avantaj, avans alarak sonuna kadar getireceği bir yarış koşabilir. Ufaltmak için bu üçlü yeterli.
 
Geniş oynayanlar için Altıncı His ve Amankaya yazıp kapatıyorum.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 1
 
2.Ayak: 4,10,2,11,5,1
 
3.Ayak: 3,,4
 
4.Ayak: 4,2,5,,1,3
 
5.Ayak: 2,4,1,5
 
6.Ayak: 17,9,2,5,6,7,10,11


Cengiz Gürbüz