• 21 Şubat Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 11 dakika, 29 saniye önce

Yarışın tecrübeli ve istikrarlı tayları Dark Queen ve Lhazareen ikilisi çok vasatlar ve bir adım ileri gidecek potansiyelleri yok. O yüzden ilk ayakta kapalı kutu taylara da şans verilmeli.

Tonys Rıdge’in kızı My Daughter Heja’yı ilk yarışında alternatif banko önermiştim. Yarış başında beklentimi karşıladı, iyi temposu ve hızlı ayakları var, annesinin bütün özelliklerini almış görünüyor. Düzlükte anormal durmasını çok önemsemiyorum, yakında durmayacak hale gelecektir, bu kadar zayıf grupta yazılmalı. Kıng Ugly’nin kardeşi, Dai Jin etkili Armageddon’a da mutlaka dikkat edilmeli.

Karaışık, Rich Fire ve Yıldırımkız daha sonra.

 

Banko tercihimi Gizem Lion’dan yana kullanıyorum. Grubun, özellikle 1500’e çıkan mesafede emekleyecek halinin olmaması bu seçimimdeki ana etken oldu.

Gizem Lion’in ikinci annesi Beverly etkisiyle kısa kumda çok potansiyelli bir pedigrisi var, baba Lıon Heart zaten Kocaeli’ye, hele ki bu seviyelere çok fazla bir aygır. Beverly’nin, koştuğu dönemde kısa kumun baş atlarından Beş Şehir’i ve kısada yetenekli başka yavrular da verdiğini biliyoruz. Gizem Lion ilk yarışında uyum sorunu yaşayıp düzlüğe çok kötü yerlerde çıktı. Düzlük performansı ve eşgalini genel olarak beğendim, biraz gelişeceğini de düşünürsek, 1500’e uzayan mesafede ve seyrekleşen grupta daha iyisini yapabilir.

Rakiplerine bakalım, Country Express en iyi olduğu 1200’ün bile sonlarında can çekişiyor. Awesome Lady yarışta en çekindiğim at ama onun da sülalesinin hep kısacı atlar verdiğini görüyoruz, Adana’daki yarışlarında da hem mesafe tutmaz hem de hazır olmayan bir görüntü verdi. Pan Vıctory, Yiğidin Kızı ikilisi Urfa’ya gitseler kazanacakları çok şüpheli.

Bu şartlarda Gizem Lion riskini alınmaya değer buluyorum. Yalnız sahip değiştirmesini anlayamadım ama antrenörü aynı, muhtemelen sorun yaşamasından ziyade başka sebepler vardır.

 

Başkaynak ve Koralay birbirine çok yakın güçteler, ayırmak risklidir. Akkurt eskisi gibi gelene gidene değil sadece gücünün yettiğine dayanabiliyor ama bu hali bile Nasuhoğlu’nu geçmeye yetiyor. Boş kalacağı yarışta elemeyelim, üç at kapalıdır.

 

Dayı Mevlüt’ün start çıkışı öne gelmeye yetmiyor, makine çıkışı ara verdikten sonra iyice zayıflamış. Dolayısıyla öne Rüzgar Gold’un geleceğini düşünüyorum, Dayı Mevlüt’ün ne kadar ısrar edeceği Rüzgar Gold’un şansını doğrudan etkileyecek.

Favorim Magrib ve Rainy Man ikilisi, özellikle Rainy Man’e dikkat edelim. Müthiş formda, uzunda bile gelebiliyorken mesafesinde ve geçebileceği grupta yazılmalıdır. Ufaltmak için bu üçlüyle risk alınabilir.

1400’de bu seviyeler için eksilse de Bailamos ve Kocaeli’nin hafif kumunda Ildır Beyi ikilisi sigortalar.

 

Şükrü alternatif banko denenebilir. Madrabaz Çermi Khan’ı bozar gibi düz bir mantığa çok güvenmek istemiyorum ama mutlaka olumsuz etkileyecektir. Çermi Khan’ı iki giderek de koşmaya başlamasıyla elemek istemedim.  Ama Şükrü bu şartlarda çok şanslıdır, yakın bekleyerek kazanması günün en normal sonuçlarından biri gibi görünüyor. Gizem Liıon’a güvenemeyip daha risksiz bir seçenek arayanlar Şükrü’yü değerlendirebilir.

 

Not: Şükrü’yü tek yazacaksanız Gizem Lion’un yanına Awesome Lady ve Country Express öneriyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,6,1,4,7,9

2.Ayak: 9,7,4,5,11

3.Ayak: 5 / 1,2

4.Ayak: 3,5,1

5.Ayak: 2,3,6,,4,5

6.Ayak: 4/2

 

Cengiz Gürbüz