• 21 Temmuz Ankara ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 4 gün, 11 saat, 12 dakika, 12 saniye önce

Whiplash kenara koyarsak ilk ayak oldukça denk bir yarış. İyi yer tutabilen Lhazareen, Boboushka gibi atlar da yarışın içine girebilir. Sıralalmam şablonda.

Banko konusunda yeni kararım SONBİLGİNUR oldu. İlk tercihim olmamakla birlikte 1400'de Sonbilginur'a güveniyorum. Pistle ilgili problem yaşamadığı sürece kazanırda olacaktır.

İlk ayak üç attan fazla yazacağım için şablon genişleyecek. Ufaltmak isteyenler Bombacan'ı tercih edebilir.



Mesafesini bulan Whiplash’in bu gruptan daha özel bir kısa çimci olduğun düşünüyorum. Kariyer anlamında belki henüz gücünü gösteremedi ama anne Steel Cat faktörü, kısada müthiş güvenilir sprint yapabilmesiyle bu atlardan üstün yeteneğe sahip. Uzun mesafe, kum, uzun kum gibi gereksiz yarışlarını ölçü almadan sadece kısa mesafe gücüne odaklanırsak bence bu grupta rakipsiz, bankom.

 

Eloin’i yıkmak, dolayısıyla büyük ikramiye hedefliyorsak ikinci ayak anahtar yarışlardan bir tanesi. 1400’e çıkan dişiler arasında performans ve orijin detaylarını kullanarak ayrım yapılabilir.

Yarışın en tecrübeli ismi Sonbilginur iki üç yarıştır potansiyelini daha net şekilde göstermeye başladı. 38 Necme gibi yavrularına mesafe gücü aktarabilen bir kısrağın torunu. Stil olarak yarışın içinde güçlü ve sermayeli kalıp uzun sprint yapabiliyor. Son dönem İstanbul yarışlarına oranla vasat dişilerin yanında mesafe gücünü hissettirecektir.

1200’ün kısa kalması ve sert grup seçimleri nedeniyle henüz en iyi olacağı yarışı koşmayan Sefira şimdiye kadarki en doğru yarışı koşacak. Ondan da iyi bir mesafe yarışı gelecektir.

Atlas Çiçeği Onurkaan’ın tipiki geniş yapılı çime yatkın taylarından bir tanesi. İlk çim yarışı erken ürümesine rağmen gayet başarılıydı. Müslüm’ün tempo okuma becerisiyle tecrübeli rakiplerini geçmesi sürpriz kabul edilmemeli.

Üç tayı rakiplerinin önünde tutuyorum, bende yeterlidir.

 

Dördüncü ayak kısacı kaçakların uzun yarışı şeklinde ( Kralaslan’ı ayırıyorum ), yarış okuması incelik gerektiren bir koşu. Dış start çeken Çırak öne düşme anlamında en istekli isim olacak. Çırak’ın viraja kadar önde geldiği yarış sonucu nasıl etkiler onu anlamaya çalışalım. Kralaslan, Batınhan gibi süratli ve devam eden bir atın yanında bile bir noktadan sonra numarayı alıp direnmeyi başardı. Öne çıkmadan da kazanabileceğini Batınhan gibi güçlü bir atın yanında göstererek kum, mesafe performansını ve yarış karakterini kanıtladı. Çırak, Kralaslanı mutalaka zorlayacaktır ama Batınhan’ı o şekilde ayıran Kralaslan Çırağın yanında da aynısını yapabilir.

Bombacan grubun en kariyerli atı olarak mesafe anlamında soru işaretini en yoğun şekilde taşıyan isimi. Annesi Perikızı kısa mesafe, sürat özelliği baskınlık gösteren bir kısrak. Bombacan kardeşlerine göre biraz daha etkili şekilde mesafeyi uzatabilmesine rağmen 2100 ve Ankaa kumunda ciddi şekilde zorlayıcı bir mesafe. Yine de, benzer durumdaki rakiperi arasında kalitesi; Çırak, Kralaslan didişmesinden yararlanabilecek yapısıyla yarışın favorisi olduğunu düşünüyorum.

Binbir bu mesafede viraja doğru debelenmeye başlayıp kolaylığını kaybedecektir, genelde kaçabildiği kısa yarışları kazanan Astrakhan yarış nasıl gidecek de kazanacak büyük sıkıntı.

Sonuç olarak kısacı kaçakların mesafe mücadelesinde sonlarda ayakta kalmaya daha yakın olan Bombacan, Kralaslan ikilisinden yana tericihimi kullanıyorum

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,5,3,1,2

2.Ayak: 2

3.Ayak: 5,3,2,1,4

4.Ayak: 4,,1

5.Ayak: 8,10,1,3,13,12,9,4,5

6.Ayak: 3,10,6,9,8,1


Cengiz Gürbüz