• 21 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 1 hafta, 7 saat, 33 dakika, 55 saniye önce

Eryn’in son yarış neden bu kadar kötü oldu bilemiyorum ama genel kariyerine baktığımız zaman, kısa çimde bu grubun üzerinde yarışları defalarca koştuğunu görebiliriz, favorim. Besterek’in son yarışı bu grup için çok çok iyi, ufaltmak isteyenler bu ikiliyle risk alabilir.

Who İs That Chick ve Lady Falcon’un ikilisi sanılanın aksine kısa mesafede daha etkililer. Asnawand , Autumn Pearl ve nereden çıkacağı hiç anlaşılamayan Mınt Copy kapamak için son tercihlerim.

 

Akınsoy sentetikte adım atmayıp çimde istikrarına devam ederek '' sentetikte işlemeyen çimde gelen '' çok nadir atlardan olduğunu gösterdi, uygunlaşan grupta kazanması normal sonuçtur. Canfatiihm’e çok erken takıldığı için son yarışının düzlük performansı ölçü alınmaması gereken Artisemre ve gelişime açık görüntüsüyle Lazpacı ikilisi daha sonra.

 

Bay Jack’i son yarışında baya tutuyordum ama o yarışta arızalanan Dıageo’yu tek yazdığım için değerlendirememiştim. Bir defa uzun çime çok yatkın pedigrisi var, Gedik ekürisinin, Büyük Taarruz kazanan, Gazi dördüncüsü atları Sakab ile aynı sülaleden geliyor. Sakab seviyesinde olamasalar da bu kısrak sülalesi her zaman uzun çime yatkın taylar vermiştir, Bay Jack da bunların ortalama örneklerinden bir tanesi. Son koşusunda bugünkü yarışın favorisi Champs Bay’e yüz metre yürüterek hakim olmuştu, jokey saplantısı yüzünden bugün Champs Bay’in gerisinde kalmıştı. O yarışla ilgili objektif bir yorum yaparsak Bay Jack’in, 1700 üzerine çıkan her mesafede Champs Bay’in yanında favori olduğunu kabul etmek zorundayız. Ben bugün, rakibi boş kalsa bile yine geçeceğini düşünüyorum. İntocu bence kısaya daha yatkın,  Külünk Rüzgar’ın çimi olsa bile uzunu olmayacak gibi görünüyor. Armageddon’un İzmir yarışları fena değil ama Wasahof ile lüte girebilen Bay Jack kadar da iyi olmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak Bay Jack bankom oldu.

 

Bu grubun iki yarış üst üste aynı sonucu çıkardığı henüz görülmüş şey değil. Uluer varken başka bir atla risk alamadığımı, Uluer’e de güvenemediğimi  defalarca söyledim, aktif koşan atlar içerisinde bahis anlamında beni en çok zorlayan at net şekilde Uluer. Trakya Ateşi de bunun gibi ama en azından onun maksimum koşacağı yarış kestirilebiliyor. Olgunabi’yi süratli gidecek görünen bu yarışta, istikrarlı yapısı ve yeterli kalitesiyle ilk at tutuyorum. Sonra Uluer, Kırdeniz, Uçarer, Kırım Beyi ve Trakya Ateşi.

 

Galapagos’un tam kardeşi Tunç Devri kumda çimdeki ilk yarışına oranla kesin daha etkili olacaktır, kazanır tabi ki denilemez ama bu kadar cazipken kesinlikle yazılmalıdır. Sonra Aykara ve Endergül.

Bol şanslar..


Sıralı İkili: 6.Koşu: 3 / 2,4,8     9.Koşu: 5 / 2,7,11,15,17

 

1.Ayak: 2,9,,5,1,8,4,12

2.Ayak: 8,1,9

3.Ayak: 3

4.Ayak: 7,9,10,8,6,5

5.Ayak: 1,7,6

6.Ayak: 5,2,7,11,15,17


Cengiz Gürbüz