• 21 Temmuz İstanbul ( Yayında )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 8 ay, 1 hafta, 1 gün, 17 saat, 7 dakika, 51 saniye önce

İzmir şablonunu 16:00 - 16:30 arası paylaşacağım.



İlk altılıda bankom Bütünay.

Yarış mesafe ve gidişat anlamında tamamen Bütünay’ı işaret ediyor. Makrıköy’un bu mesafeyi Güvenbakan’ın yanında bitirebileceğini sanmıyorum.  Yoldaş ve Madam Elli için 2200 uzun bir mesafe. Elimizide Bütünay kaldı. Yarışı mesafe ve tempoyla birlikte koşabilecek en etkili isim Bütünay, kazanmasını bekliyorum.

 

Mesafesine dönen Beklenen net olarak grubun en yetenekli 1200 atı. Pin Whell ile numara yarışına girmezse geçilmesi zor görünüyor, alternatif banko olarak değerlendirebilirsiniz.

Summer Pictures çeşitli mesafelerde kazanabilmesine rağmen 1200, 1400 aralığında koştuğu yarış kalitesi daha farklı. Geçtiği veya yakın bitirdiği atlara örnek olarak Miss Eleni, Maktayman, Dublin,  Semih Bey gibi güçlü isimleri gösterebiliriz. Beklenen’in Phin Well ile tempoyu zorlaması durumunda ciddi şekilde şanslı olduğunu düşünüyorum. Kilosunun bence abartıldığı kadar önemi yok.

 

Banko tercihimi dördüncü ayak Varan Efe’den yana kullandım. Anafartlar Koşusu’nda Selim atı tam anlamıyla tanıyamadığı için inisiyatif alamadan koşmak durumunda kaldı. Grashof ile birlikte düzlüğü en etkili koşan isim oldu. Bugün o yarışa göre ufak da olsa lehine dönen şeyler var. Mesafe yüz metre uzuyor, grup içinde bunu artı olarak yazabileceğimiz tek isim Varan Efe. Yarışın az atlı koşulması, uzun sprint yapan Varan Efe’nin rakiplerini kaçırmamasını sağlayacaktır, bence son koşuya göre en önemli avantajı bu. Dökülen grubu topladığında değil yarışın tamamını koşabildiğinde Varan Efe’nin ücü daha net ortaya çıkacak.

Grubun hala gelişim gösteren, gösterebilecek en önemli ismi Varan Efe. Yarış gidişinin de lehine olduğunu düşünüyorum. Matbaacı ve Angels Boy tempoyu yükseltmeseler bile birbirine çok yakın koşacaklar, Matbaacı’nın sentetiği çime göre bir tık zayıf görünüyor.  Gazi’deki Matbaacı aynı performanslar bu yarışı koşacaksa en az Varan Efe ve Grashof kadar şanslı ama sentetikte bitirdiği yer ve çimde geldiği nokta arasında ciddi fark var. Angels Boy’un presine de güvenerek tercihimi Varan Efe’den yana kullandım, kolay olmasa da kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,2,6,5,3

2.Ayak: 3,4,8,1,6

3.Ayak: 4

4.Ayak: 4,,3

5.Ayak: 1,4,3,2,8

6.Ayak: 6,7,1,2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,,3

2.Ayak: 1,4,3,2,8

3.Ayak: 6,7,1,2

4.Ayak: 8

5.Ayak: 1,7,4,5,2

6.Ayak: 5,7,1,11,12,6,10,3


Cengiz Gürbüz