• 22 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 3 hafta, 6 gün, 6 saat, 8 dakika, 52 saniye önce

Percemo kısa zamanza Maiden’dan çıkacak, tipik Kaizbert özellikli bir tay. Tempoyu kolay şekilde kurup düzlüğü de bir boy avansla döndüğü zaman bu atların onu yakalaması çok zor. Ama Mezithaber  kaçan atı bozucu bir stile sahip. Baştan sona kolay gidip jokey komutuna ani şekilde cevap verebiliyor. Düzlük dönülürken Percemo’nun yanına çıkıp kısa bir süre hakim de olabilir. Bu noktada Parcemo’ya güvenim azalıyor maalesef. Elzemim gibi bu grup için güçlü bir sprinter de var. Üç at yeterli görünüyor. Çok geniş oynayanlar Toz Bulutu’nu ilave edebilir.

 

Bu grupta Rotabelli’nin temposuna karşılık verebilecek bir at yok. Diamond Dash, Goygochea gbi atlar bir noktadan sonra Rotabelli’nin süratini kabul edecektir. Nefesi yeterliyse bitirmeye de çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Yarış gören Sitamun kısa mesafede yetenekli bir dişi. Rokoko’nun hemen bütün yavrularında olduğu gibi Sitamun’da da kısa mesafe sprint kabiliyeti var. Yarışın aşırı süratlenmesi ve Rotabelli’nin direncinin düşmesi halinde çok şanslı.

Monday Rush son yarışında kaçan ata gereksiz yere takıldığı için sonlarda epey boşladı. Daha sabırlı beklemesi durumunda bugün yarın kazanabilir pozisyonda. Bu kadar cazipken gözden kaçırmayalım.

 

Rubuco göz okşamasa da iki yarıştır kazanıyor. Çok üst düzey bir tay olacağını düşünmüyorum ama bu grupta da yarışın doğal favorisi.

Ran sahip değiştirip bekleme yarışı denediği son koşusunda ilk iki yarışının aksine daha derli toplu, gücünü yansıtmış şekilde koştu. 1300’e de yatkın görünüyor. Rubuco geçileceke bence bunu başarablecek tek isim Ran.

 

Özpar – Reisoğlu ikilisiyle tabela sağlam görünüyor. Özpar ön grubu kontrol altına alıp çok etkili yürüyebildiği için bu grupta önündeki atlara hakim olamama ihtimali çok zayıf. Geçilirse Reisoğlu’na geçilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,9,2,7,8,5

2.Ayak: 6,10,3,,8

3.Ayak: 5,6,8

4.Ayak: 2,3

5.Ayak: 4,2

6.Ayak: 7,8,9,11,1,5,4


Cengiz Gürbüz