• 22 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 4 gün, 2 saat, 2 dakika, 42 saniye önce

Bedwulf’u hafif kilo ve mesafe dezavantajına rağmen bu kadar uygun grupta yakalamışken tek yazmamak olmaz. Yonaguska’nın kumda en iyi taylarından bir tanesi Bedwulf, belki de üçlüler içerisinde en iyisi diyebiliriz. Son yarışında gücünü koştuğu zaman neler yapabileceğini gösterdi.

Bu rakiplerin hiçbiri Bedwulf ayarında değil, Halis’in bindiği Kanatorya Bedwulf’un kazandığın son yarış kadrajda bile yoktu. Üç yüz metre uzayan mesafenin bu durumu değiştirmesini beklemek bence hayalcilik, ancak Bedwulf eksik koşarsa Kanatorya’nın bir şansı olabilir.Dombra aslında yarışta en çok çekindiğim at, onu da Geçit Yok’tan dolayı boş kalamayacağı için eledim. Geçit Yok son yarışında aradan sonra kaçarak ikinci oldu ve start çıkışı Dombra’ya göre biraz daha iyi. Numarayı vermeyerek Dombra’nın şansını azaltacağını düşünüyorum. Didi Koçi daha önce Bedwulf’u bu mesafede geçmişliği olsa bile onun potansiyelinde asla değil.

Handikap 17 yarışta bu kilodayken bilerek kazanmayacağını düşünenler için şunu söyleyeyim ki Bedwulf’un hedefi Kısa Vade, Açık yarışlar. Bir daha Handikap yarış denemeyeceğini düşünüyorum, zaten deneme imkanı da olmaz gibi görünüyor. O yüzden bu konudan çekinmeye gerek yok.

Özetleyecek olursak, Akın’ın sabırlı binişiyle Bedwulf’un virajla beraber gruptan koparak direnmesini bekliyorum.

 

Olıve Kıng tam mesafesinde ve dişine göre bir gruba çıkıyor, kazanmaya yakın olsa da bu grubun her zaman yakın bitirdiği ve denk nitelikte olduğunu unutmamak lazım.

Tam mesafesine çıkan Babi de mutlaka etkili bir yarış koşacaktır. Benzer şeyler Flo Jo için de geçerli, iyi yer tutabilirse Flo Jo’nun da şansı çok yüksek. Önceliğin bu üçlüde olduğunu düşünüyorum, ufaltmak isteyenler için risk edilebilir.

Kilosuna rağmen son yarışı yeterli olan Wın For Me,  bir iki kaçak rakibine rağmen boş kalırsa çok tehlikeli olacağı mesafeye çıkan Airtouch ve boş kilosuyla Death Racer üçlüsü de geniş oynayanlar için yazılmalı.

 

Nevzatbey’in torunu Şanslıgül son yarışının nerdeyse aynısı şartlar ve rakipler arasında yine kazanmaya çok yakın görünüyor. Nevzatbey bir atın pedigrisinde olduğu zaman hem eşgal hem güç olarak mutlaka kendini gösteriyor, gerçekten özellikle kum pistte çok kaliteli bir aygır. Volgabey ile beraber kıymeti bilinmeyen, az sayıdaki baskın nitelikli arap aygırından bir tanesi. Torunu Şanslıgül de bu seviyedeki dişi yarışlarında her zaman etkili olabilecek bir kısrak. Bugün yine boş kalma imkanı bulacağını düşünüyorum, çok sert kaçan bir at yok. İkinci tek arayanlar ya da Bedwulf’un gelmemesi durumunda beşliler için tek yazılabilir.

Sabırlıhanım – Karagülüm ekürilerinin ikisinin de hem pedigri hem yarış performansı anlamında kalan grubun önünde olduklarını düşünüyorum, form durumu olarak da gayet iyiler. Rakip olarak önce onları yazalım.  Kumcu pedigrisiyle Kuralsız ve son iyi yarışıyla Son Hatıran ikilisi daha sonra düşünülebilir.

 

Gürsoy’u hem Halis faktörü hem de istikrarlı yarışlarıyla bir adım önde görmekle birlikte potansiyeline çok güvenmediğimi belirtmek istiyorum. O yüzden burayı kapalısı olduğunu düşündüğüm üç atı daha ilave ederek geçeceğim.

Bungee Jamper yarış gördü ve fena koşmadı, virajda numaraya çıkabilirse bu gruba dayanma ihtimali çok yüksek. Kaçak tek rakibi de hantal Escape To Vıctory gibi görünüyor, o yüzden Bungee Jumper’ı mutlaka yazalım. Mıster Storm’un yarışı fena değildi ve bu sefer daha uygun gruba çıkacak, son tercihim London Eye.

 

Trıple Crown kısa mesafede pist ayırmaksızın çok yetenekli bir kısrak ama biraz fazla favori çıktığını düşünüyorum, altmış kilo az değil ve grupta çıkış yapabilecek taylar var, yıkmayı deneyebiliriz.

Three Valleys’in kızı Cape Horn kumda da fena koşmadı, bugün rakibine karşı on kilo gibi bir avantajı var, daha iyisini yapabilir. Dehere’in kızı Venus Daughter ilk yarışını kazandıktan sonra çok sert gruba çıktı, bugün kendi grubuna döndüğünü söyleyebiliriz.  Bade Hanım’ın kardeşi Badegül eşgal olarak ablasının kopyası, onun da gelişime çok açık bir potansiyeli var. Yakın bekleyip 1200’de etkili olabilen Master Of The Wind de yazıp geçebiliriz.

Bu yarışta istikrarlı taylardan ziyade gelişim gösterebilecek isimlere yöneldim, Triple Crown kaybederse böyle bir taya kaybeder diye düşünüyorum.

 

Son ayakta ağır kilosuna ve biraz uzun mesafeye rağmen önce Eyvah Uzun Mehmet’i yazmak lazım.  Kaçakların dibine yatıp çabuk yürütebilen yapısıyla bugünkü yarışın gidişatı da çok uygun.

Kaprisli yapısıyla gerçek gücünü çok az yarışta koşan Muhrip için hem gidişat hem rakipler ideal, mutlaka yazılmalıdır. Son ayakta en çok bu ikilinin içime sindiğini söyleyeyim. Kalan atları biraz yarışın kalabalıklığı, kilo farkları gibi içime sinmeyen sebeplerle yazacağım. Pek çok atın ya gidişat ya da potansiyel anlamında ciddi sorunları var.

Kızılhan, Günebakış, Egebeyi, Ruat budörtlüye yarış gidişi çok ters görünüyor, diplerinde de Eyvah Uzun Mehmet varken kazanmalarının çok kolay olmayacağını düşünüyorum. Kaçanlardan birini yazacaksak Egebeyi’ni yazalım.

Esrar Dede ve Horasangüneşi’ni de yazıp son ayakta biraz şansın da yardımını bekleyerek günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 9,3,1/2,10,16

3.Ayak: 7/6,5,12

4.Ayak: 7,3,4,6

5.Ayak: 1,7,11,6,2

6.Ayak: 2,4,11,14,12


Cengiz Gürbüz