• 22 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 2 gün, 14 saat, 25 dakika, 50 saniye önce

Kompas’ın son yarışı ölçü alınmamalı, uzayan mesafeye yatkın bir pedigrisi ve görünümü var, uygun grupta kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Prens Kedo Doğu’da bir istikrar yakaladı, pedigri potansiyelinin çok altında kalsa da bu grupta mutlaka etkili olacak. Yaşarcık tayı Şiyarbaba son yarışında öne kolay geldi, erken üstüne geldikleri için viraja doğru numarayı vermek zorunda kaldı ve etkisiz oldu. O Maiden buraya göre biraz daha sert bir gruptu, bu sefer 1700’de boş kalırsa daha etkili olabilir. Aradan sonra yarış gören Büşrahatun mesafenin uzamasıyla start sorununu çok yaşamayacaktır, onu da yazıp geçelim.

 

Tam mesafesine çıkan Cash Out bu sefer kazanmaya çok yakın görünüyor. Ne sert kaçıp devam edebilen ne de yarış sonu Cash Out’dan daha etkili olabilecek at var, gücünü koşarsa artık kazanmalıdır.

Start sorunu yaşamazsa Maruf Bey de bu grupta mutlaka etkili olur. Mesafenin kısalması Falez’in lehine ve bu sefer grup da uygun, onu da yazalım. Son olarak kalitesiyle Vıctory Charm diyorum.

 

Royal Ashley ve Ebu Emir’in kaçacakları yarışta mesafenin iki yüz metre kısalmasıyla Lıon King’i tek yazıyorum. Son yarışında hem uzun mesafe hem Royal Ashley’in aşırı boş kalmasından dolayı son anda rakibine kaybetmişti. Kısa olsa yine her türlü kazanırdı ama 1700,1800 Lıon Kıng için sınır mesafeler, 2000’e çıktığı zaman zorlanıyor.

Bugün Ebu Emir ve Royal Ashley ikilisinin dibine yatıp düzlükte yürüterek kazanmasını bekliyorum. Zahan son koşusunda yarış çok yavaş gidince uyum sorunu yaşamayıp kazanmıştı ama bugün özüne dönerek düzlüğü epey geride göreceğini düşünüyorum, risk edip Zahan’ı da eledim. Yine de tek rakip Zahan’dır. Zayıf gruplarda hiçbir şey yapamamaya başlayan Mardınar’ı da bozuk durumundan dolayı eliyorum.

 

Maiden yarışta geliri olan cazip atlar var, Özgünhan tayı Doğa Üstü’nün muhtemelen çok ciddi bir sıkıntısı var. Eli ayağı tutuyorsa zaten kazanır ama galobu da hiç güven vermiyor. Özellikle Efe Çocuk’u kesin yazalım, sıralamam şablonda.

 

Bugün dört banko adayım vardı, Kompas, Cash Out, Lıon Kıng ve son ayakta Secret Mountain. Son dönemde tek bulma konusunda biraz kısırlık yaşadığımız için en garanti olanını tercih etmek zorunda kaldım ama Secret Mountain ile Lıon King arasında gidip gidip geldiğimi söyleyebilirim. Siz bu dötrlüyle alternatif oyunlar deneyebilirsiniz.

Secret Mountain’in Adana performansı bu grup için yeterli, yarış içinde gayet süratli ve iyi yer tutabilen bir at, dolayısıyla Urfa şartlarına uyum sağlayacağını düşünüyorum. Cazip banko arayanlar için kesinlikle denenebilecek bir isim.

Piyona ve Fresia da yazalım, üç at yeterli gibi görünüyor. Çok geniş oynayanlar Bloved da yazabilir, son yarışı çok kötü değildi ve bu grubu geçecek potansiyeli var.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,6,7,8

2.Ayak: 5,4,1,3

3.Ayak: 11,12,8,3,1,2,4

4.Ayak: 5

5.Ayak: 5,2,3,1,7,9

6.Ayak: 6/1,3,,4