• 22 Ekim İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 5 ay, 4 hafta, 1 saat, 14 dakika, 58 saniye önce

Liar tecrübesiz ve yarış koşmuş atlara hem performans hem pişkinlik anlamında çok üstün durumda, kazanmaya çok yakın görünüyor. Son üç yarışındaki çıkışı ve mesafeye yatkın görüntüsüyle Dong Feng ilk rakibi. Bu grup için iyi sayılabilecek ilk yarışıyla, Luxor kızı Koç Avşar ilk ayağın sigortası.

 

Mıss Planet Çaldıran Koşusu’nda da rakipsiz, grubun kalabalıklığı biraz göz korkutsa da tek tek bakıldığı zaman hiçbiri Mıss Planet ayarında değil. Last Shadow, Yele ve Valencia’nın sürati Mıss Planet’in düzlük performansını rahatlatacaktır,  pist ve şehir değişikli ile alakalı sıkıntı yaşamazsa kolay bir yarış yapacağını düşünüyorum, bankom.

 

Aracıların en vasat kısraklarından Bona Dea’nın kızı So Emotıonal pedigrisiyle doğru orantılı olarak bu sezonki en zayıf Aracı tayı, grup uygun görünse de yine zorlanabileceğini düşünüyorum.

Astrakhan bu yılki After Market, Mendip, Dr Fong tayfasının oluşturduğu yeni jenerasyon aygırlar içinde sürpriz çıkışıyla dikkat çekiyor.  Zayıf annelerden verdiği tayların, en azından Maiden’dan çabuk çıkabilen yetenekte olması, süratli yapıları ve eşgal olarak baskınlığı Astrakhan için olumlu referanslar. Bu koşudaki tayı Lady Alına ilk yarış performansı ve 1400’e yatkın görüntüsüyle mutlaka yazılmalı. Hafif uzun mesafeye rağmen kumaşı ve Halis faktörüyle Mıss Congenıalıty’e bir şans daha vermekte fayda var. İkinci yarışında ilkine oranla ciddi gelişim gösteren, üretken kısrak Polente’nin kızı Samothrakı son tercihim.

 

Great Master, Schifo ve İsmihan üçlüsünü çok yakın tutuyorum. Kaçak rakipleri Wınter Gallop ve Drejan’ın duruma göre yakın bekleme yapabilmesiyle boş kalabilir görünen Solo Turk yarışın sigortası.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,3,6

2.Ayak: 2,1,8,9,3,7

3.Ayak: 12

4.Ayak: 1,5,2,3,6,8,9

5.Ayak: 10,4,5,8

6.Ayak: 7,1,6,3

 
Cengiz Gürbüz