• 22 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 2 gün, 4 saat, 17 dakika, 36 saniye önce

Lucıd’i tek yazarak Ankara’ya başlıyoruz. Kazandığı Maiden yarışı Lucid’in mesafe özelliğiyle birlikte düşünüldüğünde çok etkileyiciydi. İdeal mesafesinde koşan çok yetenekli bir tayı geçmeyi başardı. Enhance kızının yavrusu Magnus, Mıss Planet ile aynı pedigriye sahip. Mıss Planet de Enhance kızının yavrusu olup babası Natıve Khan. Magnus stil ve eşgal olarak da Mıss Planet’e ciddi şekilde benzemesiyle kısa mesafe potansiyeli yüksek bir tay. Lucid’in pedigri yapısı itibarıyla esas gücü 1600 ve üzeri mesafelerde ortaya çıkacak. Magnus’u geçerken gösterdiği sprint kalitesiyle bence direkt Gazi adaylarından bir tanesi.  Bugün tek rakibi Sky Moon görünüyor ve Sky Moon’un mesafe limiti olacağını düşünüyorum. Lucid için 1200’de Magnus’u geçebilmek 1600’de Sky Moon’u geçmekten bence daha zor bir iş. İdeal mesafesinde gösterişli bir yarış kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Sürat Koşusu’nda sırasıyla Copperfield, Runner Bull ve Bodyguard Hero tutuyorum. Özellikle Bodyguard Hero’ya dikkat edelim. 1400 ve altı için birinci sınıf kaliteye sahip, bu ikiliyi geçmesi kesinlikle sürpriz kabul edilmemeli.

 

Hep Beraber’in çıkması en çok Grayamazon’a yaradı. Hep Beraber hızlı şekilde yürüyebilmesiyle tempo atını bozucu özelliğe sahip. Grayamazon’un biraz daha nefeslenip direncini arttırabilmesi açısından Hep Beraber’in yarışta olmaması büyük avantaj. Mıster Görkem korkusuyla yarışın şanslı atlarının erken yürüyeceklerini sanmıyorum, buna Sharpa da dahil. Zaten mesafe bu konuda ürkütücü, Mister Görkem’i de kollayacakları için Grayamazon istediği yarışı yine koşacaktır, favorim.

Rakipleri önce Mıster Görkem sonra Sharpa.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 2,7,10,8,11

3.Ayak: 1,3,7

4.Ayak: 11,2,4,10,8,3

5.Ayak: 8,3,6

6.Ayak: 13,3,1,,5,12

 
Cengiz Gürbüz