• 22 Eylül İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 3 gün, 11 saat, 5 dakika, 5 saniye önce

İlk üç yarışı etkisiz olan Kamertay yaklaşık kırk beş gün ara verip farklı bir kimlikle geri döndü. Ara sonrası ilk yarışında bugünkü rakiplerini akıcı bir sprintle geride bırakırken Deman Oğlu ve Akbeyaz Afrodit’den daha etkili bir yarış yaptığını düşünüyorum. Sonraki kum yarışı daha sert gruptaydı ve çim yarışına benzer tipte bir koşu yapıp gücü ölçüsünde fena koşmadı. Uygun grupta, mesafenin de yüz metre uzamasıyla kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum.

Yaseminsultan’ın son yarışını görmezden gelirsek geçebildiği atlar bu grubun bir adım önünde isimler. Start numarası, jokey avantajı ve iyi yer tutabilmesiyle ciddi şekilde şanslı.

 

Tokaçoğlu son yarışlarında Griffon’un çözdüğünü hissettirir şekilde bindi ve çok uyumlu göründüler. Uzun kantarma binip düzlüğe kadar kendi haline bıraktı ve Griffon gücünü maksimum şekilde yansıtarak kolay bir yarış kazandı. Benzer grubu geçmeye yine çok yakın görünüyor.

Garavas sermayeli şekilde boş kalacak görünüyor, Griffon için yarışın en tehlikeli ismi olduğunu düşünüyorum. İzmir çiminde istediği şartlar bulabildiği zaman çok kolay yarış çalabilen bir at, imkanlar ölçüsünde bu ikili birlikte değerlendirilmeli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,5,7,12,6,8,9

2.Ayak: 3,11

3.Ayak: 1,,7

4.Ayak: 5,1,3,7

5.Ayak: 11,1,5,2

6.Ayak: 4,6,1,2,7


Cengiz Gürbüz