• 22 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 gün, 15 saat, 38 dakika, 41 saniye önce

Gürşanşah’ın ilk yarışı benim beklediğimin en alt seviyesindeydi. Toşur/Doğu, Odessa, Kırımhan gibi atlara giden kısrak sülalesinden Toşur’un vereceği tayın biraz daha iyi olmasını beklerdim. Favorim olsa da geçilmez bir at görüntüsü vermediğini düşünüyorum. Erboğa’nın ilk yarışı Gürşanşah’ın bir tık gerisindeydi ama gelişime açık görüntüsü ve mesafenin uzamasıyla yazılmalıdır. Yalaz’ın nadir bulabildiği iyi kısraklardan, Algül kızı Özgülüm’den verdiği Abuzerhat da çok iyi ilk yarışıyla mutlaka yazılmalı. Üç at ilk ayağı yeterli buluyorum.

 

Sea Pearl 2000 üzerine çıkan mesafelere çok uygun, tam bir uzun mesafe dişisi. 2400’de Ersözlü ile beraber gelebilmeyi bu grupta başka bir atın başarabileceğini sanmıyorum. Yine en iyi olduğu mesafelerden birinde, çok uygun kilosu ve grubun uygunlaşmasıyla favorim. Kocakaya’nın çok iyi çözdüğü Grand Spring 1600’de yaptığı sprinti bu mesafede de yapacaktır, çok şanslı buluyorum.

Ufaltmak için ayak iki at risk edilebilir. Kupa Ası’nın azımsanmayacak kilo sıkıntısı var, Guılty Pleasure için 2200 baya baya uzun bir mesafe, Ocean Seraph geri gitmiş görünüyor, The Flamingo’nun Ankara’da çok etkili bir yarışı yok. Yine de sağlam oynayanların hepsini yazması daha sağlıklı, sıralamam şablonda.

 

Dördüncü ayak Prıncess Westport’un kaçıp, Dedemşah’ın iki gideceği bir yarış olacak. Yarışın ağır favorisi Arsen Lupen süratli giden yarışlarda beklenenin üzerinde koşabilen bir at. Ama az atlı ve yavaş yarışlarda zorlanabiliyor ( The Daughter Sun’a kaybettiği yarış gibi ) bu kadar favoriyken yıkmayı daha mantıklı buluyorum. Tam olarak eski durumunda olmasa da Dedemşah, Arsen Lupen’den daha iyi yarışları defalarda koşabilmiş bir at, bugün yarış gidişi de Arsen Lüpen’den çok ona uygun. İki atla ufaltılabilir.

Speedy Gunner ve The Daughter Sun daha sonra.

Arsen Lupen’in tuta tuta, kolay kazanacağı bir yarış olacağını sanmıyorum.

 

Bankom tabelada Artuklu. İlk yarışını çok beğendim, tam bir uzun mesafe çim attı, Ayabakan hoşlandığı anneyi bulduğu zaman gerçekten üst düzey taylar verebiliyor. Artuklu da bunlardan bir tanesi, 1300’e uzayan mesafede Kızım Özçelik’e ve tüm gruba hakim olacağını düşünüyorum, bankom.

 

Son ayakta gruptan farklı kalitesi ve son iyi yarışıyla Ozanşah’ı çok tutsam da bir iki yarış görsün öyle güvenelim diyorum, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,1

2.Ayak: 8,6,,1,2,4,10

3.Ayak: 2,1,7,3,6

4.Ayak: 1,2,,3,4

5.Ayak: 1

6.Ayak: 15,1,3,5,10


Cengiz Gürbüz