• 22 Haziran İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 gün, 2 saat, 5 dakika, 32 saniye önce

Caş’ın çimci kızlarından Hamiyet’in yavrusu  Dost Han bu sezon İzmir’deki iki altıncılığında da dikkatimi çekti. Birinde grup sertti ve buna rağmen çok iyi koştu, diğerinde erken yürüdü. İki yarışında da, bu Maiden’dan bozma grubu geçecek potansiyeli bence fazlasıyla gösterdi. Mesafenin kısalmasıyla ilgili bir çekincem yok, kum yarışlarında zaten kısayı koşabildiğini gösterdi, hayatının en iyi yarışını 1200 kum ikinciliğinde yaptı. Start yeri gayet güzel, ön grubu aşırı kaçırmaz veya yarış içinde sorun yaşamazsa kazanacağını düşünüyorum, bankom Dost Han.

 

Kalan beş yarış için de cazip ve olmazsa olmaz gördüğüm atlardan biraz bahsedeyim. İlk ayakta Panama mutlaka yazılmalıdır. Üçüncü ayakta boş kilosu, rakiplerinin mesafe sorunu ve kendisinin mesafeye uyumuyla Ağva’dan iyi bir yarış gelebilir. Dördüncü ayakta Olıve Kıng’i çok tutuyorum, zayıf grupta gelmemesine aldanmayalım, Olıve King gününde olduğu zaman bu atları geçebilir. Beşinci ayakta Adıvar'a dikkat edelim, kısası daha iyidir ve bu grupta iş yapacak gücü var. Son ayakta da mesafenin uzamasıyla Zabalam iyi koşacaktır.

 

İkinci tek için kimi düşünelim diye sorarsanız Bessey değerlendirilebilir ama ben beşli oynamanızı tavsiye ederim. Dost Han bankosuyla İzmir’in beşlisi de gayet cazip.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,2,1,5,,7

2.Ayak: 8

3.Ayak: 8,1,2,4,11,15,12

4.Ayak: 4,2,3,1

5.Ayak: 5,4,2,12

6.Ayak: 1,,5,8,12


Cengiz Gürbüz